Ostanimo u kontaktu

MELODIJE HRVATSKOG JUGA 2020.

Nenad Vetma odnio nagradu na festivalu zabavne glazbe u Opuzenu

Objavljeno prije

Nenad Vetma pobijedio je na 27. festivalu zabavne glazbe Melodijama hrvatskog juga – Opuzen 2020. na kojemu su izvedene 22 pjesme, koje kao i prethodnih godina odišu dalmatinsko-mediteranskim ugođajem. Vetmi je pripao i Grand prix Festivala za skladbu “Za tobom je zaplakalo vrime”. Prema mišljenju publike, najbolji je bio Zdravko Škender, dok su prema ocjeni žirija najbolji bili “Trogirski kanti”. Posebnu nagradu direktora Festivala dobili su Trio Gušt i Žera za pjesmu “E moj kume”.

Nastupio je i doajen hrvatske glazbene scene Ibrica Jusić kojemu je uručeno priznanje za dosadašnji doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi.

Uručena je i nagrada koja nosi ime slavnoga tenora Vinka Coce, a koja se dodjeljuje pojedincima ili grupama koji na najbolji način predstavljaju najsjajnije autorske i pjevačke izdanke dalmatinskog izričaja. Ponijeli su je Duje Staničić i klapa AD, piše Slobodna Dalmacija.

MANDARINE U VUKOVAR, JABUKE U DUBROVNIK

U luci Gruž podijeljena donacija Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno prije

Donacija Vukovarsko-srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u četvrtak u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina od strane Dubrovačko-neretvanske županije.

– Mi njima kao prijateljskoj i partnerskoj županiji već jedanaest godina šaljemo donaciju mandarina, a oni nama već treću godinu šalju donaciju jabuka. Još jednom je potvrđeno naše prijateljstvo, a proslijedili smo donaciju svima za koje smo procijenili da će im dar biti drag i ovo je još jedan način za povezati dva kraja Republike Hrvatske, – rekao je Dobroslavić.

Podsjetimo, u utorak je u Vukovaru podijeljeno šesnaest tona mandarina, što je tradicionalna donacija Dubrovačko-neretvanske županije već jedanaestu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije