Ostanimo u kontaktu

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Nenad Medak – Neretvanski motivi

Objavljeno prije

Izložba je dio kampanje pod nazivom Mjesec hrvatskih rijeka koju od 19. lipnja do 14. srpnja provodi Word Wide Fund For Nature (WWF), a svrha joj je predstaviti sedam hrvatskih rijeka koje se ističu svojom iznimnom biološkom raznolikošću i čudesnim krajobrazima. Neretva spada među tih sedam „riječnih čuda“, što znači da je njena vrijednost prepoznata daleko izvan Hrvatske.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur.

Mi Neretvani ponekad nismo svjesni važnosti i ljepote naše Neretve, doživljavamo je kao nešto obično, svakidašnje. Jureći za svakodnevnicom života, za opstankom za boljim životom, za zaradom, prečesto se nemarno odnosimo prema toj našoj smaragdnoj ljepotici i nanosimo joj veliko zlo, – istaknula je Ujdur.

TON – Katarina Ujdur
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/1007_Katarina-Ujdur.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

O autoru i njegovom radu prisutne je upoznala predsjednica pločanske podružnice Udruge Lijepa naša Ana Musa, te naglasila koji je cilj ove izložbe:

Željela bi da, kao što mi večeras ovdje slavimo Neretvu da je slave svi Neretvani, da postanu svjesni koliko je ta rijeka značajna, lijepa, prepoznata u svijetu, prema tome trebala bi biti ovdje, i evo to je i bio cilj večerašnje završne ove svečanosti “Sedam riječnih čuda Hrvatske”, – kazala je Musa.

TON – Ana Musa
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/1007_Ana-Musa.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

Izložbom dominiraju motivi iz svakodnevnog života neretvanskog čovjeka.
Autor izložbe Nenad Medak, neretvanin sa splitskom adresom, govoreći o svom doživljaju Neretve primjećuje:

Dolina Neretve je nešto posebno. Sami ovaj kraj je poseban. Mi imamo nešto što mnogi drugi nemaju, ja uvijek imam osjećaj da ljudi koji žive ovdje da oni ne primjećuju ovo, – istaknuo je Medak.

TON – Nenad Medak
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/1007_Nenad-Medak.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

Izložba je otvorena i može se pogledati do petka 12. srpnja.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije