IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Nenad Medak – Neretvanski motivi

Sinoć je u atriju Gradskog kulturnog središta Metković otvorena tematska izložba fotografija s motivima Neretve autora Nenada Medaka.

Objavljeno 10. srpnja 2013. u kategorijama: Kultura, Metković, News.

Izložba je dio kampanje pod nazivom Mjesec hrvatskih rijeka koju od 19. lipnja do 14. srpnja provodi Word Wide Fund For Nature (WWF), a svrha joj je predstaviti sedam hrvatskih rijeka koje se ističu svojom iznimnom biološkom raznolikošću i čudesnim krajobrazima. Neretva spada među tih sedam „riječnih čuda“, što znači da je njena vrijednost prepoznata daleko izvan Hrvatske.

Galerija

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur.

Mi Neretvani ponekad nismo svjesni važnosti i ljepote naše Neretve, doživljavamo je kao nešto obično, svakidašnje. Jureći za svakodnevnicom života, za opstankom za boljim životom, za zaradom, prečesto se nemarno odnosimo prema toj našoj smaragdnoj ljepotici i nanosimo joj veliko zlo, – istaknula je Ujdur.

TON – Katarina Ujdur

 

O autoru i njegovom radu prisutne je upoznala predsjednica pločanske podružnice Udruge Lijepa naša Ana Musa, te naglasila koji je cilj ove izložbe:

Željela bi da, kao što mi večeras ovdje slavimo Neretvu da je slave svi Neretvani, da postanu svjesni koliko je ta rijeka značajna, lijepa, prepoznata u svijetu, prema tome trebala bi biti ovdje, i evo to je i bio cilj večerašnje završne ove svečanosti “Sedam riječnih čuda Hrvatske”, – kazala je Musa.

TON – Ana Musa

 

Izložbom dominiraju motivi iz svakodnevnog života neretvanskog čovjeka.
Autor izložbe Nenad Medak, neretvanin sa splitskom adresom, govoreći o svom doživljaju Neretve primjećuje:

Dolina Neretve je nešto posebno. Sami ovaj kraj je poseban. Mi imamo nešto što mnogi drugi nemaju, ja uvijek imam osjećaj da ljudi koji žive ovdje da oni ne primjećuju ovo, – istaknuo je Medak.

TON – Nenad Medak

 

Izložba je otvorena i može se pogledati do petka 12. srpnja.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari