Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Nema novozaraženih na koronavirus u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, još se čekaju današnji rezultati

Objavljeno prije

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izviješteno je da u našoj županiji jutros nema novozaraženih osoba koje su pozitive na koronavirus te da se još čekaju današnji rezultati, a ukupna brojka zaraženi je još uvijek 64.

Jučer smo izvijestili o zaraženoj osobi iz Opuzena, ona je radila u Dubrovniku u trgovačkom lancu Pemo u Solitudu, gdje se navodno mogla i zaraziti. Međutim, kako doznajemo iz Pema su odgovorili kako se ona nalazila na godišnjem odmoru, odnosno bolovanju, te da je ta poslovnica zatvorena.

Ukupno je za Zagreb poslan 549 uzorak.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata. Osam ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Prethodno su 4 osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno. Jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u  Zagreb, njegovo opće stanje je dobro. Izliječene su dvije osobe.

U posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere propisane samoizolacije. Jedna osoba je prijavljena zbog širenja lažnih vijesti.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

U Republici Hrvatskoj trenutno je evidentirana 1222 zaraženih, a s današnjim danom izliječeno je 125 osobe. Umrlo je 17 osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jučer je na analizu poslano 20 uzoraka te je 10 od njih negativno, a za preostalih 10 se još čekaju nalazi.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3034 uzoraka.

Broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije