Ostanimo u kontaktu

31. SMOTRA FOLKLORA 'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Neka Smotra počne

Objavljeno prije

31. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala

Večeras umjesto u 18 h na Trgu kralja Tomislava, 31. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala otvorena je u 19 sati u GKS-u. Sretan organizator koji alternativu ima, pa je zbog kiše otvaranje preseljeno pod „zatvoreno“ na proširenu pozornicu GKS-a. Početak Smotre tradicionalno privuče veliki broj posjetitelja, tako da se i ovaj 31. put pokazalo da folklor u Metkoviću ima svoju brojnu publiku.

Službena voditeljica Smotre Romana Gabrić pozdravila je goste, organizatore i pokrovitelje, te je pozvala gospodina Matu Obrvana, predsjednika KUD-a koji je u kratkom govoru pozdravio gostujuće grupe, te predstavnike Grada i Županije. Gradonačelnk Metkovića dr. Božo Petrov je ispred Grada Metkovića, kao jednog od pokrovitelja zaželio gostima dobrodošlicu, a organizatoru da Smotra protekne kako i mi želimo, sa puno lijepog plesa, pjevanja i zajedničkog druženja. Zadnja govornica je bila zamjenica Župna, gđa Marija Vučković koja je istaknula vrhunac organizacije, koji se zasniva na ljubavi prema tradicionalnoj kulturi i vrhunskom volonterizmu organizatora, te 31. Smotru folklora Na neretvu misečina pala proglasila otvorenom.

Uslijedili su planirani nastupi za prvu večer Folklornih skupina Dalmacije i gostiju i to: Dječja skupina KUD-a Metković, Mala Kumpanija OŠ Vele Luka, Folklorna skupina Mali Linđo OŠ Slano, KPD Bratska Sloga Žrnova-Podstrabna, HKUD Veljaci Ljubuški, KUD Babino polje s Mljeta, KUD Šokadija Strizivojna, KUD Sveti Ivan glavosjek Gornje Rašrtane, KD Brnaze iz Brnaza, KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke, KUD Lijerca Slano i KUD Župa Bagalovići iz Krvavca.

Program se nastavlja sutra, i traje do nedjelje. Organizatorima čestitke a folklornim skupinama želimo da se pokažu u najboljem svjetlu.

Kako je to bilo večeras na otvaranju pogledajte u foto galeriji:

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije