Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OD DANAS SU MASKE OBAVEZNE

Ne možete ni u trgovine bez njih, provjerili smo cijene, dobre su i one platnene!

Objavljeno prije

Foto: PIXSELL

Kako je u petak rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, od danas maske (kirurške ili platnene) su obavezne u dijelu zatvorenih prostora, poput trgovina, i sl..

– Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće, – kazao je ministar.

Gosti u ugostiteljskim objektima neće morati nositi maske, odnosno one neće biti obavezne. Obavezne će biti za osoblje.

Liječnici i znanstvenici ističu, ako i zaraženi i zdravi nose masku, onda je šansa za zarazu 1,5 posto. Tako tvrdi Hrvatska udruga bolničkih liječnika. Dakle, ako cijela populacija u zatvorenim prostorima (gdje nije moguće držati razmak) pravilno koristi masku (pokriva i nos i usta) i redovito pere ruke, šansa za zarazu minimalna je.

Međutim, ‘caka’ je u tome da maske u zatvorenim prostorima ili na otvorenim gdje se okuplja velik broj ljudi moraju nositi – svi!

Provjerili smo koliko košta kutija maski i je li im pala cijena… Može se uzeti na komad i jedna košta 5 kuna, odnosno paket od pedeset komada kirurških maski iznosi između 250 i 300 kuna pa je to popriličan iznos za jednu četveročlanu obitelj. Međutim, mikorobiolozi, epidemiolozi i infektolozi s kojima smo razgovarali kažu da je sasvim dobra i ona platnena, ali opet napominju – svi u zatvorenim prostorima morali bi ih nositi. Dakle, trgovine, frizerski saloni, trgovački centri, prostorije javne uprave, policije, sudovi i naravno javni prijevoz.

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije