NACIONALNI PILOT-PROJEKT

Navodnjavanje Donje Neretve vrijedno 300 milijuna kuna

Održan radni sastanak oko 300 milijuna kuna vrijednog nacionalnog pilot-projekta navodnjavanja Donje Neretve

Objavljeno 18. veljače 2014. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Gospodarstvo, News, Poljoprivreda.

navodnjavanje-donje-neretve

Župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Marija Vučković s voditeljem Nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj pri Hrvatskim vodama Marinkom Galiotom održali su radni sastanak oko 300 milijuna kuna vrijednog nacionalnog pilot-projekta navodnjavanja Donje Neretve.

Na sastanku su bili predstavnici općina i gradova iz doline Neretve,  ravnatelj Županijske lučke uprave Antun Banovac,  predstavnik Hrvatskih voda Joško Erceg te v.d. pročelnika za poljoprivredu i ruralni razvoj  Ivica Prović.

Nacionalni pilot projekt navodnjavanja Donje Neretve pokrenut je sredinom prošlog desetljeća. Izrađen je idejni projekt, odobrena studija procjene utjecaja na okoliš te je dobivena lokacijska dozvola. Trenutno se rade glavni i izvedbeni projekti te studija izvedivosti, kako bi projekt bio spreman za prijavu na natječaje za financijska sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Realizacijom projekta bi se trebali riješiti problemi uzrokovani sušom i uočeni povećani salinitet na području doline Neretve.

Na sastanku se razgovaralo o održavanju budućih sustava nakon puštanja u pogon i organiziranju krajnjih korisnika.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari