Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA ULICA

Nastavlja sa hortikulturno uređenje grada Metkovića

Objavljeno prije

Dolazak hladnijih jesenskih dana, razdoblja u kojem biljke ulaze u stanje mirovanja, najbolje je vrijeme za sadnju stabala.

Vodeći se time gradska tvrtka ˝Čistoća Metković˝, uz suradnju Grada Metkovića, ovih je dana zasadila drvored stabala uz parking u Sportskoj ulici.

Radi se 12 stabala vrste Prunus Puisardi Nigra ( japanska crvenolisna šljiva) koja su posađena u dužini od oko 130 metara. Ovo stablo može narasti do 8 metara visine i širine krošnje do 5 metara te dobro podnosi gradska onečišćenja i mraz. Krajem ožujka i početkom travnja javljaju se cvjetovi tamno ružičaste boje.

– Sadnjom ovog drvoreda Grad Metković nastavlja sa hortikulturnim uređenjem grada u kojem su, između ostaloga, oboljele palme u Ulici Ante Starčevića zamijenjene novim stablima te zasađena nova stabla na raznim lokacijama.
Također nastavljamo s akcijom „Zasadi drvo ne budi panj!“ u koju smo se uključili prošle godine i imali smo jako velik odaziv, pa ćemo se istoj pridružiti i ove godine, istaknu je gradonačelnik Milan.

POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA 'ILUZIJA'

Friško slomljena srca NoA je napisao pjesmu ”Pusti me da sanjam”, a sad je snimljen i spot u kojem se pojavljuje atraktivna Metkovka

Objavljeno prije

Naš Neretvanin Elvis Sršen NoA ‘izbacio’ je spot za posljednji singl s albuma ‘Iluzija‘, kako i sam kaže, za specifičnu priču ‘Pusti me da sanjam‘.

– Pjesma „Pusti me da sanjam“ nastala je toliko davno da se i ne sjećam kad točno, možda čak još davne 1999. godine. Iako sam tekst i melodiju ispalio praktički u dahu, pjesma je od prve demo snimke do danas doživjela  nekoliko aranžmanskih transformacija. Sjećam se da sam stopirao odnekud nazad doma, bez kune u džepu, friško slomljena srca i pjesma je samo iscurila iz mene. S aranžmanom sam se borio malo duže jer sam želio da zazvuči savršeno. Uslijedilo je sto životnih promjena, različitih puteva, novih bendova i projekata i pjesma je ostala u ladici.

Nakon nekog vremena pokrenuo sam svoju autorsku priču i uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog bubnjara i glazbenika Jana Ivelića, oformio band FUNKBLASTERS s kojim sam između ostalih pjesama snimio napokon i finalnu verziju “Pusti me da sanjam”. Namjerno sam je ostavio kao zadnji singl s albuma jer smatram da ne zaslužuje tretman “prvih mačića”. Ovako će, nadam se, lakše doći do slušatelja, ali i imati veću medijsku pozornost, tvrdi NoA te dodaje da na pjesmi osim njega sviraju još bubnjar Jan Ivelić, basist Ante Jurinović, gitarist Al Duke i Petra Pecotić na pratećim vokalima.

Spot je režirao Josip Boban, a snimljen je u napuštenom dječjem odmaralištu-lječilištu u Krvavici pokraj Makarske, a u njemu se pojavljuje i atraktivna Metkovka.

– Izgleda da ne mogu bez prirodnih ljepota svog kraja tako da je ovo sad već četvrta  glumica iz Metkovića. Ovaj put je to mlada i atraktivna, ali i nadasve talentirana magistrica komunikologije Paula Volarević koja dolazi iz glazbene obitelji. Kćer je klavijaturista Zlatka Volarevića Dilajle koji je svirao sa Crvenom Jabukom i Đavolima. U spotu su još i sadašnji članovi banda Ivica Bilić Ika, Kristijan Kordiš i Antea Žure, – rekao je NoA.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije