Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA ULICA

Nastavlja sa hortikulturno uređenje grada Metkovića

Objavljeno prije

Dolazak hladnijih jesenskih dana, razdoblja u kojem biljke ulaze u stanje mirovanja, najbolje je vrijeme za sadnju stabala.

Vodeći se time gradska tvrtka ˝Čistoća Metković˝, uz suradnju Grada Metkovića, ovih je dana zasadila drvored stabala uz parking u Sportskoj ulici.

Radi se 12 stabala vrste Prunus Puisardi Nigra ( japanska crvenolisna šljiva) koja su posađena u dužini od oko 130 metara. Ovo stablo može narasti do 8 metara visine i širine krošnje do 5 metara te dobro podnosi gradska onečišćenja i mraz. Krajem ožujka i početkom travnja javljaju se cvjetovi tamno ružičaste boje.

– Sadnjom ovog drvoreda Grad Metković nastavlja sa hortikulturnim uređenjem grada u kojem su, između ostaloga, oboljele palme u Ulici Ante Starčevića zamijenjene novim stablima te zasađena nova stabla na raznim lokacijama.
Također nastavljamo s akcijom „Zasadi drvo ne budi panj!“ u koju smo se uključili prošle godine i imali smo jako velik odaziv, pa ćemo se istoj pridružiti i ove godine, istaknu je gradonačelnik Milan.

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije