ZDRAV ZA 5

Nastavljena školska predavanja o štetnosti alkohola

Nastavljena provedba projekta MUP-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

Objavljeno 30. siječnja 2014. u kategorijama: Metković, News.

zdrav-za-5_2

Provedba projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – ZDRAV ZA 5,  koji je započeo na nacionalnoj razini tijekom školske godine 2013./2014., nastavljena je tijekom mjeseca prosinca 2013. godine i siječnja 2014. godine, nakon srednjih škola i u Osnovnim školama Stjepan Radić i Don Mihovil Pavlinović na području grada Metkovića, a  za učenike osmih razreda, kao i u osnovnim školama Otrić-Dubrave i Kula Norinska.

Preventivne aktivnosti kroz predavanja provela je policijska službenica za prevenciju u Policijskoj postaji Metković – Ivana Bajo, te policijski službenik za maloljetničku delikvenciju – Miro Bajo.

zdrav-za-5_1

Cilj je bio upoznati učenike s ulogom koju alkohol ima kod kažnjivih ponašanja te sa zakonskim propisima vezanim uz konzumiranje alkohola, a sve radi dobivanja više informacija  o ovom fenomenu kako bi sami mogli donijeti ispravnu odluku.  Predavanja su interaktivna, a mladima se sugerira postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari