Ostanimo u kontaktu

UMRO JOŠ JEDAN METKOVSKI SPORTSKI VELIKAN

Napustio nas je Boris Brkljačić (1935.-2021.)

Objavljeno prije

U 86. godini života preminuo je Boris Brkljačić, nekadašnji nogometaš NK Neretva, trener, nogometni sudac, tajnik kluba i dopisnik Sportskih novosti, čovjek koji je uz sav redovan posao, najveći dio života posvetio sportu.

Za njim tuguju kćeri Zorana i Linda, zet Luka, unučad Luka, Ivan sa suprugom Petrom, Marko Matej i Antonio, sestre Vesna i Ankica, te ostala rodbina i prijatelji među kojima je mnoštvo bivših nogometaša i prijatelja nogometa.

Prelistavajući stranice nogometnih zapisa, ime Borisovo nalazimo na popisu igrača Neretve u sezoni 1956./57 kada se Neretva natjecala u A skupini II zonske lige BiH, zatim u sezoni 1958./59., kada je nastupao u prvenstvu Treće zonske lige BiH, te u sezoni 1959./60.

Zajedno s Arapovićem, Džakulom, Jeramazom, branio je boje Neretve i u sezoni 196O./61., u sezoni 1961./62, i dalje sve do 1964. godine.

Po vokaciji je bio napadač. Onaj pravi, i nije se štedio.

Bio je u sastavu Neretve  1958. godine na kvalifikacijskoj utakmici između Neretve i Rudara iz Kaknja za ulazak u drugu ligu, ali je sudjelovao i u brojnim utakmicama nakon te.

Igrao je do 1964. godine. Zatim je bio trenerom u svim kategorijama NK Neretva, u više razdoblja.

Obnašao je i dužnost tajnika NK Neretva, bio je nogometni sudac, i dopisnik Sportskih novosti do 1971.

Dobio je priznanje povodom obilježavanja 70. obljetnice NK Neretva.

I kao umirovljenik ostavljao je dojam sreće i zadovoljstva što je nogometu poklonio tolike godine.

Njegov život, uloga u sportskom životu Grada i postignuća, komunikacija s poznanicima ili onima koje je prvi puta susretao, ostati će u trajnom pamćenju njegovih sugrađana.

Bog ti dao pokoj duši,  dragi naš Borise !

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Počinje masovno cijepljenje pučanstva u Metkoviću

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković u suradnji sa liječnicima obiteljske medicine i Zavodom za javno zdravstvo DNŽ počinje sa provođenjem masovnog cijepljenja pučanstva.

Do sada su određene količine po prioritenim skupinama procijepljene putem ordinacija LOM, a ovu subotu počinje sa radom posebno organizirani punkt za cijepljenje u Školskoj sportskoj dvorani u Metkoviću u periodu od 8:00-14:00. Na punktu će organizirano cijepljenje vršiti posebno organizirani timovi cijepitelja, a sve pod nadzorom epidemiološke službe Metković.

Potrebno je naglasiti da se na cijepljenje dolazi organizirano, što znači da liječnik obiteljske medicine unaprijed obaviještava svoje pacijente o točno određenom terminu cijepljenja.

Kako bi izbjegli nepotrebne gužve i omogučili normalan rad osoblja, za sve prestavnike medija biti ćemo na raspolaganju za dodatne informacije u subotu 27.veljače 2021 u 10:30.

Anica Majić,mr.med.tech.
koordinator za cijepljenje

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije