Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

UBOJSTVO U PLOČAMA

Nakon verbalnog sukoba i naguravanja mužu zarila nož u srce

Objavljeno prije

Ploče, ubojstvo

Foto: ploce.com.hr

Policijski službenici Policijske postaje Ploče u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo ubojstva.

Sumnjiči se da je u subotu, 7. svibnja oko 1 sat, u stanu u Ulici Petra kralja Svačića u Pločama, tijekom verbalnog  sukoba i naguravanja,  nožem, u predjelu prsnog koša, zadala ubodnu ranu 36-godišnjaku s kojim se sukobila, a koji je od posljedica ozljeđivanja preminuo na mjestu događaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik, a policija je po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenu 23-godišnjakinju, uz kaznenu prijavu, predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

PU dubrovačko-neretvanska

U DVA NAVRATA MU JE PREDALA NOVAC

Predstavljajući se kao kriminalistički inspektor stariju ženu prevario za gotovo 350 tisuća kuna

Objavljeno prije

Policijska postaja Dubrovnik je u ponedjeljak, 24. siječnja zaprimila kaznenu prijavu starije ženske osobe koja je u prijavi navela da je na kućni telefon zaprimila poziv s nepoznatog broja od muške osobe koja se predstavila kao kriminalistički inspektor.

U razgovoru joj je rakao da zove iz jedne poslovne banke gdje je u tijeku provjera računa klijenata zbog sumnje da je njen bankovni račun zloupotrijebljen zbog čega je potrebno provesti provjere novca.

Muškarac je zatražio da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati što je oštećena poslušala i novac u dva navrata podigla s banke nakon čega ga je predala njoj nepoznatim osobama koje su došle na njenu kućnu adresu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Građanima još jednom skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene.

Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara obzirom da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije