MATURANTI SLAVE ZADNJI DAN NASTAVE

Nakon tradicionalne ‘quadrille’ maturanti nastavili sa zabavom ispred Sportske dvorane

Objavljeno 22. svibnja 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Obrazovanje, Video.

2205_maturanti (45)

Galerija

Maturanti danas slave zadnji dan nastave u svom srednjoškolskom obrazovanju, a tim povodom je ispred Sportske dvorane otplesana tradicionalna Maturantska parada – Quadrilla i zabava uz DJ Dirku.

Plesna škola Calypso s Dadom (Daliborom) Dominikovićem već četrnaestu godinu organizira Maturantsku paradu, a ove godine je uspjela okupiti preko 600 maturanata i malih maturanata iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca.

Prije samog plesa maturantima se riječima potpore obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon što se čekao znak iz Slovenije kako bi se zaplesala quadrilla s maturantima iz 75 gradova u Europi. Na after partyju plesalo se najviše uz taktove Aviciija te drugih DJ-eva, dok su neki maturanti i zami zapjevali na mikrofon.

Dado Dominković rekao je da se ova tradicija, iako obaranje Guinnessovog rekorda više nije u prvom planu, treba očuvati i za buduće generacije.

– Guinnessov rekord više nije toliko primaran cilj jer je jako teško postići sve one uvijete koje Guinessova knjiga rekorda smatra važnim za ovakav događaj, ali kao jednu tradicija okupljanja maturanata i malih maturanata, učenika osmih razreda osnovne škole događaj treba očuvati jer je ovo stvarno predivno vidjeti – rekao je Dominiković i dodao da Grad Metković podržava ovakav način predstavljanja mladosti Metkovića te da se za sljedeću godinu sprema još veća proslava u znaku petnaeste godine Maturantske parade.

Maturantima čestiramo i želimo im da u veselju provedu ostatak dana, a njhovo slavlje možete pogledati u fotogalerili, dok snimku quadrille, koju smo uživo prenosili na našoj Facebook stranici, možete vidjeti ovdje:

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari