SKANDAL U POGRANIČNOJ POLICIJI

Nakon pobune kolega, suspendirali “nemoralnog” policajca

Nedavni natpisi o skandalu u Policijskoj postaji Metković, dobili su epilog, o događaju službeno se oglasila PU dubrovačko-neretvanske

Objavljeno 27. veljače 2014. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

DSC_0029

Nedavni natpisi o skandalu u Policijskoj postaji Metković, odnosno Graničnoj policiji, dobili su epilog, naime dubrovniknet.hr prenosi službeni dopis PU dubrovačko-neretvanske o spornom događaju.

Podsjetimo, riječ je o djelatnicima Granične policije koji su se pobunili protiv svog dvadesetsedmogodišnjeg kolege koji je više puta legitimiran u društvu evidentiranih konzumenata opijata, koji je više puta odbio test na droge, bio uhićen više puta pri vožnji automobila u alkoholiziranom stanju, te  prijetio smrću svojim nadređenima i njihovim obiteljima i djeci.

Dopis prenosimo u cijelosti..

U odnosu na Vaš upit obavještavam Vas kako je nadležna policijska postaja odmah po saznanju o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima policijskog službenika iz Postaje granične policije Metković, a kojeg spominjete u upitu, poduzela sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti te ga prekršajno i kazneno procesuirala.

Odmah potom, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska suspendirala je spomenutog policijskog službenika te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak nadležnom disciplinskom sudu u Splitu.

Prvostupanjski disciplinski sud mu je tijekom rujna 2013. godine zbog tri teške povrede službene dužnosti izrekao jedinstvenu kaznu prestanka državne službe, a na koju odluku se spomenuti policijski službenik žalio.

Drugostupanjski disciplinski sud uvažio je njegovu žalbu te odredio ponavljanje postupka u navedenom predmetu.

U ponovljenom postupku koji je pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Split proveden 21. veljače izrečena mu je disciplinska mjera prestanka državne službe 12 mjeseci uvjetno. I na ovu odluku stranke imaju pravo žalbe i to Drugostupanjskom disciplinskom sudu.

Napominjemo da ovaj slučaj ni na koji način nije utjecao na rad policijskih službenika Postaje granične policije Metković, tim više što se spomenuti policijski službenik još uvijek nalazi na suspenziji koja će trajati do izvršnosti rješenja, odnosno odluke drugostupanjskog suda – stoji u odgovoru iz PU dubrovačko-neretvanske.

Upit se odnosio na poduzete mjere nadležne PU dubrovačko-neretvanske, nakon što su policajci pogranične policije u Metkoviću počeli izražavati sve veće nezadovoljstvo zbog “kolege” koji je učinio niz prekršaja protiv kojih bi se, policija, primarno trebala boriti.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari