Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKA ZBIVANJA

Nakon dvije godine radova napokon asfaltirana Ulica Andrije Hebranga

Objavljeno prije

Ulica Andrije Hebranga

Postavlja se pitanje zašto asfaltiranje Ulice Andrije Hebranga nije moglo biti gotovo i prije, nego je trebalo čak dvije godine? Posao na obnovi ulice ugovoren je s tvrtkom Innecto  još u ožujku 2013. godine, za vrijeme gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, i to za nešto manje od 1,4 milijuna kuna s uračunatim PDV-om. Do svibnja prošle godine izvođaču je plaćeno tek 535 500 kuna, a izvršeni radovi dosegli su iznos od milijun i 383 tisuće kuna, stoga su obustavili radove jer ih više nisu mogli sami financirati.

Istodobno, nadzorni inženjer kojeg je, sukladno zakonu, imenovao Grad Metković, odbio je ovjeriti građevinsku knjigu pa tvrtka nije mogla naplatiti preostalih oko 800.000 kuna, zatim je priču dodatno zakomplicirala situacija sa bankovnim jamstvom od 116.000 kuna koje im je trebalo biti vraćeno nakon izvršenih radova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Iz cijele priče je tvrtka Innecto, kako proizlazi iz njihove kaznene prijave, izišla lakša za više od 900.000 kuna. Gradonačelnik Božo Petrov je objasnio da je glavni razlog raskida ugovora kašnjenje radova, no iz navedene tvrtke kažu kako su s radovima kasnili zato što nisu mogli ostvariti suradnju s dobavljačima s kojima inače surađuju, nego su trebali ostvariti suradnju sa dobavljačima koje im je preporučio Grad Metković, te je to dovelo do neočekivanih kašnjenja.

Tko je u pravu neka ocijeni sud, a i Metkovci koji napokon mogu u punom sjaju vidjeti ulicu koja će tek postati jedna od važnijih u gradu s obzirom na planirana preseljenja pravosudnih tijela u istu.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije