Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Nakon desetak dana od pronalaska, velika sova ušara puštena natrag u prirodu

Objavljeno prije

Prije desetak dana na poziv iz Komina članovi društva Brkata sjenica odlaze po pticu koja ne može letjeti, a po rečenom radilo se o velikoj sovi ušari. Preuzeli su pticu i površnim pregledom, budući je noć, nisu vidjeli da ima ozljeda.

Sutradan na danjem svijetlu pri pregledu uočili su ozljedu na glavi koja nije bila velika, a može biti od udara ptice u automobil pri lovu plijena, žicu dalekovoda ili je možda bila negdje gdje nije mogla izaći pa je ozlijedila glavu. Ptica je bila malo dezorijentirana i nije prihvaćala hranu prvi dan pa su odlučili da ako tako bude i sutra da je odnesu u Sokolarski centar u Šibenik radi oporavka. Sutradan je počela normalno jesti te je nakon desetak dana puštena nazad u prirodu gdje i pripada.

Članovi Brkate sjenice su napisali: Zahvaljujemo se ljudima iz Komina što su zbrinuli pticu i pozvali nas, a napominjemo da ovo nije prvi put da nas zovu iz Komina u svezi ranjenih ptica što opovrgava priče da Kominjani samo ubijaju ptice. Evo dokaza da i brinu o ozlijeđenim pticama.

ZA GRAD HEROJA

Torcida Metković kolonom sjećanja i paljenjem svijeća odala počast žrtvama Vukovara

Objavljeno prije

Kao i dosadašnjih godina, Torcida Metković večeras je u koloni sjećanja prošla ulicama Metkovića i paljenjem svijeća ispred svog grafita u Sportskoj ulici odala počast žrtvama Vukovara.

Okupljanje je bilo ispred prostorija kluba navijača u 19:50 sati, odakle je krenuo tradicionalni mimohod do grafita.

Fotografije: Facebook – Torcida Metković

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije