Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Nakon desetak dana od pronalaska, velika sova ušara puštena natrag u prirodu

Objavljeno prije

Prije desetak dana na poziv iz Komina članovi društva Brkata sjenica odlaze po pticu koja ne može letjeti, a po rečenom radilo se o velikoj sovi ušari. Preuzeli su pticu i površnim pregledom, budući je noć, nisu vidjeli da ima ozljeda.

Sutradan na danjem svijetlu pri pregledu uočili su ozljedu na glavi koja nije bila velika, a može biti od udara ptice u automobil pri lovu plijena, žicu dalekovoda ili je možda bila negdje gdje nije mogla izaći pa je ozlijedila glavu. Ptica je bila malo dezorijentirana i nije prihvaćala hranu prvi dan pa su odlučili da ako tako bude i sutra da je odnesu u Sokolarski centar u Šibenik radi oporavka. Sutradan je počela normalno jesti te je nakon desetak dana puštena nazad u prirodu gdje i pripada.

Članovi Brkate sjenice su napisali: Zahvaljujemo se ljudima iz Komina što su zbrinuli pticu i pozvali nas, a napominjemo da ovo nije prvi put da nas zovu iz Komina u svezi ranjenih ptica što opovrgava priče da Kominjani samo ubijaju ptice. Evo dokaza da i brinu o ozlijeđenim pticama.

OD OBRAZOVANJA DO ZAPOŠLJAVANJA

Udruga DOBRA produljuje rok za Natječaj osposobljavanje – pomoćnog kuhara

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – pomoćnog kuhara.

Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina te one koje su dugotrajno nezaposlene (s najmanje osnovnoškolskim obrazovanjem) s ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj.

Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, potvrdu sa HZZ-a o nezaposlenosti (u slučaju nezaposlenosti), a šalje se ili donosi osobno na adresu: Udruga DOBRA, Ante Starčevića 12, 20350 Metković ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com, uz naznaku: „Za natječaj za osposobljavanje – pomoćni kuhar“.

Natječaj je otvoren do 1. listopada 2019. godine.

Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Trajanje obrazovanja je 155 sati te će se predavanja i praksa održavati u Metkoviću.

Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obaviti partnerska organizacija Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba. Napominjemo da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.

Partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković.

Program Od obrazovanja do zapošljavanja financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije