Ostanimo u kontaktu

DUHOVNA GLAZBA

Nakon božićne pjesme Alen Pračić – Aron Metkoviću poklanja ‘Uskršnji hvalospjev’

Objavljeno prije

Alen Pračić - Aron i Tomislav Dešpoje

Metkovski glazbenik sa zadarskom adresom Alen Pračić – Aron, nakon što je svom Metkoviću poklonio božićnu pjesmu, nastavlja sa izdavanjem sjajnih duhovnih pjesama. Njegova nova uspješnica koja će vjerujemo biti jednako popularna je Uskršnji hvalospjev. To je pjesma nastala iz pera Tomislava Dešpoje.

Kako sam Alen kaže pjesma je nastala sasvim slučajno nakon jednog uobičajenog druženja na kavi, kada mu je Tomislav pokazao tekst i ponudio mu da napiše glazbu što je on sa zadovoljstvom prihvatio..

Ubrzo je napravio i aranžman i snimanje spota je moglo početi. Spot je obilježen meditativnim pristupom kakva je i sama pjesma, napravljen od mnoštva fotografija koje je Alen sam napravio, sad su napokon našle svoje mjesto. Alen svima koji će pogledati spot i poslušati pjesmu poručuje:

– Nadam se da će svatko tko bude gledao video na tren stati i zahvaliti Kristu na svemu i tako zadobiti Mir. Kao što Proljeće oživljava našu prelijepu dolinu i sve budi, tako i Uskrs budi nadu u život koji nikad ne prestaje.

Pjesma napisana i izvedena srcem neka vam bude čestitka za Uskrs. Sretan Uskrs mojim metkovcima i cijeloj dolini, i neka svako srce otvori vrata Uskrslom i primi Milosrđe koje će ga nanovo sazdati!

Mi čestitamo Alenu na pjesmi i radujemo se budućim ostvarenjima.

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

Dubrovački-simfonijski-orkestar-(4)

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije