Ostanimo u kontaktu

DRAGICA KRMEK IZLAGALA NA CACTUS DAY BALE-VALLE

Najviše nas veseli kada kaktus procvjeta – kaže nam Dragica

Objavljeno prije

Kaktusi, Dragica Krmek

Prije par dana pripremajuću prilog o novim sadržajima Prirodoslovnog muzeja Metković, sreli smo našu sugrađanku Dragicu Krmek, koja u sklopu programa javnih radova uređuje vrt ispred bivše zgrade Poduha. U razgovoru smo saznali da se upravo vratila sa izložbe kaktusa. Ova jedinstvena izložba, nazvana CACTUS DAY BALE-VALLE, već desetu godinu održava u Balama u Istri i jedina je  te vrste u Hrvatskoj. Dragici je ovo bio  šesti odlazak na izložbu, a to joj je odlična prigoda za stjecanja novih znanja i vještina o uzgoju i održavanju kaktusa.

Dragica kaktuse uzgaja već deset godina. Počela je sa dva poklonjena, a današnji vrt je prepun ovog lijepog bodljikavog cvijeća. U svemu joj pomaže i njen supruga Ante, koji također mnogo zna o uzgoju. Kažu da kaktusi nisu posebno zahtjevni, održavaju se jednostavno, jedino ne trpe hladnoću. Danas ih Dragica i Ante imaju preko sto različitih vrsta. Kaktuse ne prodaju, ali rado mijenjaju i u stalnoj su potrazi za novim vrstama. To je pravi hobi, kaže nam Dragica. Povežete s ljudima sličnih interesa, tako da razmjenjujemo iskustva i mijenjamo se sa sadnice. Nastavit će sa prikupljanjem,  jer u vrtu i oko kuće ima dovoljno mjesta, jedino je problem zimi, jer ima osjetljivih vrsta koje mora prenijeti u kuću.

Najviše su sretni kad kaktus procvjeta. To je nagrada za uloženi trud, a cvjetovi kaktusa su stvarno nešto posebno. To je kako da vam se kaktus svojom ljepotom cvijeta zahvali na njezi i ljubavi  koju ste mu dali.

Evidentno je da će Dragica nastaviti s uzgojem ovo lijepog cvijeća i odlaziti na izložbe, stoga Dragici i Anti želimo puno uspjeha na izložbama i ostavljamo ih sretne u njihovom bodljikavom carstvu. Pogledajte što smo kamerom zabilježili u njihovom prekrasno vrtu:

Dragica se zahvaljuje organizatorici izložbe Cactus Day Bale – Valle, Danieli Peršić na pozivu i gospođi Ljilji Dellabernadina na prenoćištu, a posebna zahvala ravnateljici Prirodoslovnog muzeja Metković, Ivani Baće koja imala razumijevanja i dopustila slobodan dan, kako bi Dragica mogla nazočiti izložbi.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije