Ostanimo u kontaktu

EKOLOŠKO-RONILAČKI KLUB 'MALO MORE'

Najavljujemo tradicionalnu akciju čišćenja podmorja na području Blaca i Komarne

Objavljeno prije

Ekološko-ronilački klub ‘Malo more’ iz Komarne poziva na tradicionalnu akciju čišćenja podmorja i predavanja o morskim organizmima, ribama i racima te opasnostima otpada u moru, koja će se održati u ponedjeljak 14. lipnja na Kupalištu naselja Blace u općini Slivno, s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“.

Akcija čišćenja podmorja i obale na području općine Slivno (naselje Blace i Komarna) organizira se uz sudjelovanje ronioca volontera, tehničku podršku volontera na brodovima i obali te volontera koji su sudjelovali u prošlogodišnjim akcijama čišćenju plaža i lučica.

Za sve sudionike akcije je organiziran ručak te prigodna predavanja/edukacije o morskim organizmima (poseban osvrt na ugroženost PLEMENITE PERISKE (Pinna nobilis)), ribama i racima (pojava invazivne vrsta poput Američkog plavog raka – Callinectes sapidus) kao i opasnostima koje za njih predstavlja otpad u moru.

Ciljevi radionice/predstavljanja su:

  • predstaviti aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“;
  • provesti diskusiju o ulozi, aktivnostima i potrebama različitih sektora na području priobalnog područja delte Neretve u Republici Hrvatskoj.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata obrađeno je 112 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 174 uzoraka.

Izliječene su četiri osobe: tri iz Metkovića te jedna iz Opuzena.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 204 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 825 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije