Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

EKOLOŠKO-RONILAČKI KLUB 'MALO MORE'

Najavljujemo tradicionalnu akciju čišćenja podmorja na području Blaca i Komarne

Objavljeno prije

Ekološko-ronilački klub ‘Malo more’ iz Komarne poziva na tradicionalnu akciju čišćenja podmorja i predavanja o morskim organizmima, ribama i racima te opasnostima otpada u moru, koja će se održati u ponedjeljak 14. lipnja na Kupalištu naselja Blace u općini Slivno, s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“.

Akcija čišćenja podmorja i obale na području općine Slivno (naselje Blace i Komarna) organizira se uz sudjelovanje ronioca volontera, tehničku podršku volontera na brodovima i obali te volontera koji su sudjelovali u prošlogodišnjim akcijama čišćenju plaža i lučica.

Za sve sudionike akcije je organiziran ručak te prigodna predavanja/edukacije o morskim organizmima (poseban osvrt na ugroženost PLEMENITE PERISKE (Pinna nobilis)), ribama i racima (pojava invazivne vrsta poput Američkog plavog raka – Callinectes sapidus) kao i opasnostima koje za njih predstavlja otpad u moru.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ciljevi radionice/predstavljanja su:

  • predstaviti aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“;
  • provesti diskusiju o ulozi, aktivnostima i potrebama različitih sektora na području priobalnog područja delte Neretve u Republici Hrvatskoj.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije