Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Nada Veraja potpredsjednica, Cvijeto Cvjetković predsjednik županijskog HSU-a

Objavljeno prije

Foto - HSU Metković 4

Dubrovnik, 26. lipnja 2018.,

Na Izbornoj skupštini koja se održala u Župi Dubrovačkoj, izabrana su nova tijela HSU-a Dubrovačko-neretvanskog HSU-a. Istoj je prisustvovao predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i potpredsjednik general Veselko Gabričević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za novog predsjednika izabran je dipl.ing pomorskog prometa Cvijeto Cvjetković. Cvijeto Cvijetković poznata je osoba sa Dubrovačkog područja, obnašao je dužnost predstojnika Ureda za obranu Dubrovnik i bivši direktor je Luke Dubrovnik. Cvjetković je na mjestu predsjednika Dubrovačkoneretvanskog HSU-a naslijdio Ivana Margaretića.

Za potpredsjednike izabrani su Dubrovčanin Pero Memed i Metkovka Nada Veraja.
Nada Veraja, obnaša i dužnost potpredsjednice Metkovskog HSU-a.

Županijski odbor osim novoizabranog predsjednika i potpredsjednika čine još; Albin Glavor, Jakov Rašica, Olga Muratti, Ivo Kraljević, Siniša Bebić, Dalibor Žderić, Matija Plećaš i Teodor Darko Lozica.

U Nadzorni odbor izabrani su: predsjednik Vlaho Violić iz Dubrovnika, članovi Zoran Ostojić iz Ploča, Andrijana Musulin iz Metkovića,Marin Sambrailo iz Župe i Ante Mandić iz Konavla.

Ovim izborima Metkovska organizacija, uz Dubrovačku, ima najviše izabranih članova u Županijska tijela Dubrovačko-neretvanskog HSU-a, a Nada Veraja obnaša najvišu funkciju iz Metkovskog HSU-a od njegovog osnivanja 2006 godine.

U obraćanju predsjednik Hrelja je spomenuo statističke probleme i evidencije koje vode razna državna tijela. Mi smo toliko lijeni da ne želimo od 300 tisuća umirovljenika, odbiti 168 tisuća onih koji primaju mirovine u inozemstvu ili iz inozemstva. I onda nam se dogodi da nam kao u Međumurju Uskrsnice prime osobe koje na njih nebi trebali imati pravo, jer imaju nadprosječne mirovine. Zadatak Vas u temeljnim organizacijama je da to promjenite, jer HSU je socijalna stranka.

Prisutnima se obratio i g. Cvetković, koji je izjavio: ‘Nadam se da Vas neću razočarati, a ako do toga dođe nećete me trebati mijenjati, jer ću otići sam. Imao sam priliku upoznati u prošlom vremenu većinu ljudi iz temeljnih organizacijama i među njima sam upoznao ljude koji su spremni na timski rad. Bez tima nema ništa. HSU je specifična stanka, za nju se ne opredjeljujemo nego njoj pripadamo onog trenutka kada pođete u mirovinu.’ Također je najavio promjenu u radu ŽO-a, jer ako nastavimo onim stopama kojim su išli naši prethodnici u Županijskoj organizaciji, tek onda smo propali.

Tekst/Foto: GO HSU-a Metković

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije