Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OPĆINA SLIVNO

Načelnik Smiljan Mustapić primio prvoplasirane lađarice Donjanke te im obećao punu potporu

Objavljeno prije

Načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić primio je domaće lađarice Donjanke koje su ove godine proslavile općinu Slivno, a i sebe osvajanjem prvog mjesta na Maraton lađarica. Osim što su bile debitantice, Donjanke su oborile i rekord staze za šest minuta.

Prigodno primanje održalo se u prostorijama Općine Slivno, a tom prilikom načelnik Mustapić je rekao:

– Na njih smo ponosni. Zahvaljujemo im na radu i trudu što su ove godine napravile i nadamo se da će iduće godine ponovit, ako ne taj barem onda sličan rezultat. U svakom slučaju da će ostat na okupu, da će se družiti i da će ostvariti dobar rezultat. Mi iz Općine Slivno ćemo ih pratit i drago nam je da nastavljaju tradiciju vožnje lađe i trupica te se nadam nastavku jedne divne i dobre suradnje, – rekao je načelnik Mustapić.

Razmijenjeni su i prigodni pokloni, a u ime Donjanki obratila se Jelena Kadijević:

– Prije svega željela bi se zahvaliti svim našim obiteljima, prijateljima, svim ekipama iz okolice koje su nam pomagale, svim sponzorima, gospodinu načelniku što nas je danas primio te na svoj pomoći, što materijalnoj, što psihičkoj. Vrlo teško se bilo pripremat za sve ovo, teško je bilo to organizacijski odraditi radi poslova s kojima se bavimo, ali eto, na kraju smo uspjele, došle smo prve! Prvi put smo sudjelovale na takvom maratonu, ‘maltene’ 90 posto nas cura je prvi put ušlo u lađu, i postigle smo to što smo postigle. Emocije su još tu, riječima je to teško objasnit, – rekla je Kadijević te dodala kako je sutra Trupijada na Vlaci u kojoj će sve sudjelovat. Nadaju se pobjedi, jer kako ističe još ih drži taj natjecateljski duh.

Cure su zaslužile i da ih nabrojimao, tako ‘Donjanke’ redom čine: Jelena Kadijević, Maja Sršen, Leona Veraja, Lidija Sršen, Karla Sršen, Jelena Babić, Kristina Šešelj, Marijana Curić, Julija Galić, Kristina Katavić, Seka Dragobratović, Petra Babić, Monika Sršen, Klara Jakić i trener Ivan Sršen, Antea Kaleb je logistička potpora, a predsjednik udruge je Damir Sršen.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala i Vele Luke, dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 muška i 21 osoba ženskog spola, a 36 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 85 osoba: 35 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 14 iz Ploča, četiri iz Konavala i Kule Norinske, tri iz Zažablja i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena i Pojezerja, jedna iz Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 272 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 575 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku..

U samoizolaciji je 1105 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije