Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

VRIJEDI ZABILJEŽITI

Na Ušću Neretve viđen rijetko lijep prizor, uočeno dvanaest ružičastih plamenaca

Objavljeno prije

ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

U utorak, 28. kolovoza 2018., oko osam i pol, na poziv prijatelja sa Ušća, članovi Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ zaputili su se na Ušće Neretve kako bi vidjeti rijetko lijep prizor.

Naime, na Ušću je uočeno dvanaest ružičastih plamenaca. Nažalost, kako članovi tog društva javljaju putem svoje fb stranice Brkata Sjenica,  nisu uspjeli doći dok su ptice odmarale na Ušću, ali su ih uhvatili u kadar dok su letjele daleko na pučini ispred Pelješca i lovili vjetar prema jugu, vjerojatno prema Crnoj Gori.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

Slikano je iz velike udaljenosti, ali ipak se lijepo vide stare i mlade jedinke. Do sada smo ih u Neretvi imali prilike vidjeti do pet primjeraka a sad evo i dvanaest ovih veličanstvenih ptica, – javio nam je predsjednik tog Društva, Bariša Ilić.

Sveznalica 7400xXpx

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije