Ostanimo u kontaktu

VRIJEDI ZABILJEŽITI

Na Ušću Neretve viđen rijetko lijep prizor, uočeno dvanaest ružičastih plamenaca

Objavljeno prije

ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

U utorak, 28. kolovoza 2018., oko osam i pol, na poziv prijatelja sa Ušća, članovi Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ zaputili su se na Ušće Neretve kako bi vidjeti rijetko lijep prizor.

Naime, na Ušću je uočeno dvanaest ružičastih plamenaca. Nažalost, kako članovi tog društva javljaju putem svoje fb stranice Brkata Sjenica,  nisu uspjeli doći dok su ptice odmarale na Ušću, ali su ih uhvatili u kadar dok su letjele daleko na pučini ispred Pelješca i lovili vjetar prema jugu, vjerojatno prema Crnoj Gori.

ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

Slikano je iz velike udaljenosti, ali ipak se lijepo vide stare i mlade jedinke. Do sada smo ih u Neretvi imali prilike vidjeti do pet primjeraka a sad evo i dvanaest ovih veličanstvenih ptica, – javio nam je predsjednik tog Društva, Bariša Ilić.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije