Ostanimo u kontaktu

VRIJEME DOŠAŠĆA

Na Trgu kralja Tomislava upaljena prva adventska svijeća

Objavljeno prije

Upaljena prva adventska svijeća

Od danas po prvi put na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću, na velikom adventskom vijencu, kojeg su napravili profesori i učenici Srednje škole Metković, upaljena je prva od četiri adventske svijeće. Događaj s odobravanjem su popratili mnogi naši građani. Na lijepo napravljenom adventskom vijencu svijeće će se paliti još slijedeće tri nedjelje do Božića.

Prigodni program osmišljen od njihovih teta, izveli su vrtićani dječjih vrtića Metković i Leut. Nadamo se da ova lijepa kršćanska manifestacija na Trgu postati tradicionalna na zadovoljstvo svih građana Metkovića. Organizator ovog prigodnog događaja je TZ Grada Metkovića.

Metković dobiva pravi blagdanski ugođaj, mnogima najljepši dio godine. Djeco uživajte, slijedi mjesec darivanja, a za odrasle ugoda najljepšeg blagdana. Pogledajte što smo za vas zabilježili:

Došašće

Došašće ili advent je vrijeme u crkvenoj godini, kad se kršćani intenzivnije pripravljaju na svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremena (Sudnji dan). Vrijeme došašća nije toliko obilježeno pokorom, koliko više radosnim i povjerljivim očekivanjem.

Počinje nedjeljom koja pada između 27. studenoga i 3. prosinca (drukčije rečeno: nedjeljom koja je po kalendaru najbliža blagdanu svetoga Andrije apostola). Došašće obuhvaća tri tjedna te dane između četvrte nedjelje došašća i samog Božića.

Prvu nedjelju došašća karakterizira ponovni Kristov dolazak, drugu i treću osoba Ivana Krstitelja, četvrta predstavlja Mariju, Djevicu i Majku, koja je rodila Krista.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije