Ostanimo u kontaktu

U PRIOBALJU IMA JOŠ GOSTIJU

Na području općine Slivno odmara se 400 gostiju

Objavljeno prije

U svim turističkim mjestima općine Slivno, Kleku, Komarnoj, Blacama i drugdje, prošle noći boravilo je 400 gostiju, od toga u Kleku 140.

Prema riječima Dragane Čoović iz TZ općine Slivno,od početka godine  do 15.rujna ostvareno je na tom području 13 338 dolazaka turista što je za  51 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Međutim, ostvareno je 127 911 noćenja, što je u odnosu na lanjskih 215 222 noćenja , tek 60 posto.

U strukturi gostiju koji su odmarali ili još odmaraju u neretvanskom priobalju, najviše je bilo Poljaka, a zatim državljana Bosne i Hercegovine od kojih brojni imaju svoje vikendice , potom Čeha, Nijemaca i Slovenaca.

Turistička zajednica općine Slivno sukladno svojim planovima već je započela aktivnosti za sljedeću turističku sezonu, u nadi da će prestati pandemija korona virusa.

SVAKA ŽUPANIJA ODLUČUJE ZA SEBE

Župan Dobroslavić: ‘naš je stav da želimo da svi učenici idu u škole’

Objavljeno prije

Zaključak jučerašnjeg sastanka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja, kažu u Ministarstvu.

Župani potvrđuju da će tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave. Više župana potvrdilo nam je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Ipak, tragična vijest o smrti dječaka zbog komplikacija uzrokovanih covidom neke je, poput Šibensko-kninske županije, poljuljala u odluci. I u Istarskoj su županiji skloni zadržavanju sadašnje mjere.

Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, smatra dobrim potezom prepuštanje odluke o modelu nastave županijama.

– Konzultirat ćemo se s lokalnim kriznim stožerom i ravnateljima škola. Škole su spremne za lagano popuštanje mjera. Ako epidemiolozi procijene da nema opasnosti, naš je stav da želimo da svi učenici idu u škole, – za Jutarnji list je rekao Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije