Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

POJEZERJE NAPREDUJE

Na području općine Pojezerje u tijeku je provedba niza projekata

Objavljeno prije

Na području najzapadnije općine na području Dubrovačko-neretvanske županije u Pojezerju, u proteklom razdoblju realizirani su brojni projekti, a mnogi su u fazi realizacije. Zanimljivo je da su postignuti značajni uspjesi unatoč malom proračunu, i činjenici da građani uopće ne plaćaju prirez, a da je vrtić besplatan,  te da Općina nema dugovanja ni financijskih obveza prema drugim subjektima.

Načelnik Borislav Dominiković i Općinsko vijeće uspjeli su valjanim planiranjem i predanim radom, a uz potpore Županije , države i fondova EU, ostvariti kvalitetne rezultate koji pridonose kvalitetnijem životu svih stanovnika i u svim naseljima.

Tako su sva naselja dobila pitku vodu, uređena je javna i štedljiva javna rasvjeta, vodilo se računa o poljskim putovima, građena su igrališta, poboljšana je elektro opskrba, izgrađeni su putovi i uspornici, a od socijalnih programa zaživio je projekt „Zaželi“, organiziraju su javni radovi, Općina skrbi o vrtiću, daje potpore učenicima i studentima, Lovačkom društvu, sportskim udrugama, obnavljaju se sakralni objekti i ostvaruju drugi projekti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

No, čelništvo Općine Pojezerje ne odustaje od nastavka radova . Od većih zahvata valja naglasiti poslove oko osnivanja Poslovne zone, obavljanje nove katastarske izmjere zemljišta na određenim područjima, unapređenje poljoprivrede, razvoj turizma i te priprema za kvalitetnu podjelu državnoga zemljišta. Naravno, trajne su zadaće odvodnja, izgradnja kanalizacijske mreže, uređenje šumskih prometnica, realizacija projekta „Kamene kugle“, stvaranje uvjeta za zapošljavanje i povratak ljudi.

Trenutačno su aktualni  radovi na dogradnji rasvjete u naselju Otrić Seoci (Klačina-crkva sv.Nikole), sanacija i uređenje nerazvrstanih poljskih putova, započeli su radovi na uređenju malonogometnog igrališta kod Osnovne škole i na zgradi Društvenog doma u Kobiljači. Opremaju se i prostorije u zgradi Općine (kroz mjeru 3.1.1., Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju), uspjeli su na natječaju za program uređenja ogradnog zida i parkirališta na groblju kod crkve sv. Nikole, a do kraja godine bit će obnovljen Društveni dom u Pozloj Gori, te u vrlo brzo i Malom Prologu.

Sve to govori da je čelništvo općine Pojezerje uspješno radilo, ali i trasiralo nove razvojne planove kako bi se poboljšali uvjeti života i omogućilo zapošljavanje i povratak ljudi.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije