Ostanimo u kontaktu

POJEZERJE NAPREDUJE

Na području općine Pojezerje u tijeku je provedba niza projekata

Objavljeno prije

Na području najzapadnije općine na području Dubrovačko-neretvanske županije u Pojezerju, u proteklom razdoblju realizirani su brojni projekti, a mnogi su u fazi realizacije. Zanimljivo je da su postignuti značajni uspjesi unatoč malom proračunu, i činjenici da građani uopće ne plaćaju prirez, a da je vrtić besplatan,  te da Općina nema dugovanja ni financijskih obveza prema drugim subjektima.

Načelnik Borislav Dominiković i Općinsko vijeće uspjeli su valjanim planiranjem i predanim radom, a uz potpore Županije , države i fondova EU, ostvariti kvalitetne rezultate koji pridonose kvalitetnijem životu svih stanovnika i u svim naseljima.

Tako su sva naselja dobila pitku vodu, uređena je javna i štedljiva javna rasvjeta, vodilo se računa o poljskim putovima, građena su igrališta, poboljšana je elektro opskrba, izgrađeni su putovi i uspornici, a od socijalnih programa zaživio je projekt „Zaželi“, organiziraju su javni radovi, Općina skrbi o vrtiću, daje potpore učenicima i studentima, Lovačkom društvu, sportskim udrugama, obnavljaju se sakralni objekti i ostvaruju drugi projekti.

No, čelništvo Općine Pojezerje ne odustaje od nastavka radova . Od većih zahvata valja naglasiti poslove oko osnivanja Poslovne zone, obavljanje nove katastarske izmjere zemljišta na određenim područjima, unapređenje poljoprivrede, razvoj turizma i te priprema za kvalitetnu podjelu državnoga zemljišta. Naravno, trajne su zadaće odvodnja, izgradnja kanalizacijske mreže, uređenje šumskih prometnica, realizacija projekta „Kamene kugle“, stvaranje uvjeta za zapošljavanje i povratak ljudi.

Trenutačno su aktualni  radovi na dogradnji rasvjete u naselju Otrić Seoci (Klačina-crkva sv.Nikole), sanacija i uređenje nerazvrstanih poljskih putova, započeli su radovi na uređenju malonogometnog igrališta kod Osnovne škole i na zgradi Društvenog doma u Kobiljači. Opremaju se i prostorije u zgradi Općine (kroz mjeru 3.1.1., Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju), uspjeli su na natječaju za program uređenja ogradnog zida i parkirališta na groblju kod crkve sv. Nikole, a do kraja godine bit će obnovljen Društveni dom u Pozloj Gori, te u vrlo brzo i Malom Prologu.

Sve to govori da je čelništvo općine Pojezerje uspješno radilo, ali i trasiralo nove razvojne planove kako bi se poboljšali uvjeti života i omogućilo zapošljavanje i povratak ljudi.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sveto krštenje primilo šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić

Objavljeno prije

Na 12. nedjelju kroz godinu Župa sv. Ilije imala je obred krštenja koje je predvodio župnik fra Ante Bilokapić. Sveto krštenje primilo je šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić.

“Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.”
Evanđelje po Mateju

Dijete imena Luka, sakramentom krštenja ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod.

Metkovčani, ovo danas je blagoslov za mjesto, župu i Crkvu, domovinu i hrvatski narod.

Bogu zahvaljujemo za dar života i roditelje koji su pokazali otvorenost životu. Molimo za sve obitelji, da ih Bog blagoslovi, pomaže svojom nazočnošću, a djeca budu poslušna i zahvalna roditeljima.
Ovo krštenje je znak da mladi roditelji poput Nikice i Martine još imaju hrabrosti dati život djeci. To na žalost više nije uobičajena stvar da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas.

Želimo vam da cijelog života uz vas i vaše anđele bude Božja milost i da vas dragi Bog čuva. Primite naše iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj dan kao jedan od najljepših i najznačajnijih u vašim životima.

M.M. / Metković News

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije