Ostanimo u kontaktu

CRNI PUT SIGURNIJI

Na opasnom raskrižju konačno svjetlosna signalizacija

Objavljeno prije

Raskrižje, Crni put, Put Vida, prometna signalizacija

Na vrlo opasnom raskrižju ulica Put Narone, Zagrebačke i Neretvanskih gusara konačno je postavljena viseća svjetlosna signalizacija kao upozorenje nesavjesnim vozačima da smanje ionako veliku brzinu vozeći Putom Narone u smjeru Vida i obratno.

U više navrata prenosili smo zabrinutost stanovnika te ulice čija je sigurnost, kao i drugih sudionika u prometu, sve do ovoga trenutka bila ozbiljno ugrožena.

Na tom prostoru postoji obilježen prijelaz za pješake, koji zbog brzine kojom se približavaju vozila iz oba smjera, nisu nikada bili sigurni mogu li ili ne mogu prelaziti.

Osim toga na dijelu ulice Put Narone u posljednje vrijeme pojačan je i intenziviran promet svih vrsta vozila, posebice autobusa i kamiona. Uz to nesavjesni vozači na ravnini od 300 metara baš prije raskrižja započinjali su ili započinju pretjecanje koje ne mogu dovršiti do ulaska u raskrižje.

Počesto se tom ulicom vozi i dvostruko većom brzinom od propisane i velika je sreća što nije bilo nezgoda s tragičnim posljedicama.

Gradska uprava Metkovića na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom brzo je reagirala i izdvojila sredstva za postavljanje signalizacije. I Županijska uprava za ceste također je reagirala i pristupila rješavanju toga problema.

Prije dva mjeseca Ceste Dubrovnik obavile su dio pripremnih radova, a radnici Elektro-Modula iz Osijeka, kako vidite na snimkama, postavili su svjetlosnu (viseću) signalizaciju.

Koliko će ona pomoći kao znak upozorenja ne znamo, ali je bila potrebita.

Za one koji i nadalje budu vozili brzinom većom od dopuštene treba poduzimati neke druge mjere, koje građani ne mogu provoditi. Svi vozači mogu ponekad pogriješiti, ali to ne znači da s tom praksom moraju i nastaviti.

U svakom slučaju, stanovnici Crnog puta i desne strane grada Metkovića zahvalni su Gradu, ŽUC-u, i svima koji su prepoznali probleme u prometu te ih pokušali umanjiti prije svega zbog sigurnosti svih sudionika u prometu.

Piše: Pero Jakić / Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije