Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

29. smotra folklora

Na Neretvu misečina pala

Objavljeno prije

29SmotraFolklora

Kulturno-umjetničko društvo Metković aktivno se priprema za predstojeću Smotru folklora „Na Neretvu misečina pala“, koja će se od 23. do 26. svibnja, po 29. put održati u Metkoviću.

Program ovogodišnje Smotre započinje uvodnom izložbom pačvorka, gdje će u četvrtak 23. svibnja, kroz radionicu u GKS-u Metković komiške žene predstaviti tehniku rada pačvorki. Radionici će se pridružiti korisnice Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijih osoba te učenici dizajna tekstila Srednje škole Metković, radionica je otvorena za sve zainteresirane.

Program se nastavlja 24. i 25. svibnja sa početkom u 19:30 sati, gdje će u GKS-u Metković kroz Smotru folklornih skupina Dalmacije i gostiju nastupiti oko 50 folklornih skupina.

Program se završava u nedjelju 26. svibnja koncertom Marijanskih i hodočasničkih pučkih pjesama koji će se održati u crkvi Sv. Ilije s početkom u 20 sati.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije