UČENICI U GRADU

Na izvanučioničnoj nastavi učenici OŠ Stjepana Radića učili kako se snaći u prostoru

Objavljeno 13. listopada 2017. u kategorijama: Foto Galerija, News, Obrazovanje, Priroda i društvo.

Snalaženje u prostoru (6)

Galerija

Učenici 3.d razreda Osnovne škole Stjepana Radića danas su imali izvanučioničnu nastavu u kojoj su učili kako se snaći u prostoru.

U šetnji gradom, te na Trgu kralja Tomislava i u gradskom parku, 20 učenika je određivalo strane svijeta i pamtilo na kojoj se strani zgrade i drugi objekti u Metkoviću nalaze. Uz kompase, pomoglo im je i znanje o tome kako po drveću i suncu prepoznati strane svijeta.

Njihova učiteljica, Aleksandra Lukić-Skelić, kazala je da je ovo uvod u izrađivanje zemljovida i maketu Metkovića.

– Danas nam je izvanučionični sat iz Prirode i društva gdje određujemo ono što smo već učili, ponavljamo znanje i snalaženje u prostoru. Određujemo objekte prema stranama svijeta što će nam pomoći u obradi nove lekcije Plan mjesta. Učit ćemo kojim bojama se na kartama označuju planine, nizine, rijeke, ceste, željeznice i tako dalje. Idemo od lakšeg prema težem, od poznatog do nepoznatog. Danas smo, tako, odredili sve objekte u odnosu na našu školu i na Trg kralja Tomislava. Napravit ćemo maketu, osnosno, plan grada u razredu i nastaviti sa ovom cjelinom stvaranja zemljovida. Izvanučionična nastava puno pomaže pri radu jer djeci tako možemo objasniti  stvari koje ćemo puno teže objasniti samo pričom. Ovako puno lakše usvoje gradivo i puno lakše sve to primjenjuju u životu – kazala je Lukić-Skelić.

Budući da je izvanučionična nastava trajala dva školska sata, učenici su se pripremili i na pisanje i o tome kako izgeda jesen u njihovom gradu.

Marija Jeramaz

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari