Ostanimo u kontaktu

DOMOVINSKI RAT

Na današnji dan 1991. Blažko Mijić oborio agresorskog ‘Jastreba’

Objavljeno prije

Blažko Mijić - Jastreb

Foto: Mario Raguž

Na današnji dan, prije 26 godina, Blažko Mijić je na južnom bojištu oborio agresorski zrakoplov. 17. listopada 1991. godine, kao pripadnik voda PZO Metković naoružan samo automatskom puškom skinuo je neprijateljskog ‘Jastreba‘.

Bio je to prvi zrakoplov koji je oboreni na južnom bojištu od strane hrvatskih obrambenih postrojbi. Na slici iznad prikazani su ostatci ‘Jastreba’ pronađeni kod pelješkog sela Česvinice.

Blaško Mijić je jedini hrvatski vojnik koji je tijekom rata osobno oborio dva ratna zrakoplova. Drugog, također, ‘Jastreba’ je oborio u travnju 1992. godine, za što je 2014. godine za junački čin u ratu odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije