Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOMOVINSKI RAT

Na današnji dan, prije 25 godina Blažko Mijić oborio agresorskog ‘Jastreba’

Objavljeno prije

Blažko Mijić - Jastreb

Foto: Mario Raguž

Na današnji dan, prije 25 godina, Blažko Mijić je na južnom bojištu oborio agresorski zrakoplov. 17. listopada 1991. godine, kao pripadnik voda PZO Metković, kojim je zapovijedao Slobodan Kevo, naoružan samo automatskom puškom skinuo je neprijateljskog ‘Jastreba‘.

Bio je to prvi zrakoplov koji je oboreni na južnom bojištu od strane hrvatskih obrambenih postrojbi. Na slici iznad prikazani su ostatci ‘Jastreba’ pronađeni kod pelješkog sela Česvinice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Valja navesti da je Blaško Mijić jedini hrvatski vojnik koji je tijekom rata osobno oborio dva ratna zrakoplova. Drugog, također, ‘Jastreba’ je oborio u travnju 1992. godine, zašto je 2014. godine za junački čin u ratu odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Više detalja o ratnim događanjima možete pročitati u knjizi Jakše Raguža, ‘Hrvatsko Poneretvlje u Domovinskom ratu‘.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije