Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Na 21. sjednici Gradskog vijeća usvojen prijedlog polugodišnjeg izvješća o izvršenju gradskog Proračuna

Objavljeno prije

Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana 21. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke Dnevnog reda.

Na Dnevnom redu se našlo:

  1. Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2019. Točka je prihvaćena većinom glasova, a od planiranih prihoda za Proračun 2019., koji iznose 83 milijuna kuna, do 30. lipnja ostvareno je 29 milijuna, dok je na rashodovnoj strani ostvareno 25 milijuna kuna.
  2. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2019.,
  3. Prijedlog zaključka o potpunom oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa, 
  4. Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda Grada Metkovića za 2019.,
  5. Odluka o izmjeni Odluke o nerazvrstanim cestama na području grada Metkovića.

Za period od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. gradonačelnik Dalibor Milan je istaknuo neke od najvažnijih projekata koji su realizirani ili nastavljeni.

Također je istaknuo ugradnju javne rasvjete, uređenje nerazvrstane ceste u Prudu, uređenje Trga kralja Tomislava, izgradnju kružnih tokova koji će uskoro biti gotovi i uređenje mrtvačnice u Vidu. Izabran je izvođač radova na energetskoj obnovi Sportske dvorane, a do 1. lipnja 2020. godine će svi radovi biti dovršeni.

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije