Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Na 21. sjednici Gradskog vijeća usvojen prijedlog polugodišnjeg izvješća o izvršenju gradskog Proračuna

Objavljeno prije

Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana 21. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke Dnevnog reda.

Na Dnevnom redu se našlo:

  1. Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2019. Točka je prihvaćena većinom glasova, a od planiranih prihoda za Proračun 2019., koji iznose 83 milijuna kuna, do 30. lipnja ostvareno je 29 milijuna, dok je na rashodovnoj strani ostvareno 25 milijuna kuna.
  2. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2019.,
  3. Prijedlog zaključka o potpunom oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa, 
  4. Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda Grada Metkovića za 2019.,
  5. Odluka o izmjeni Odluke o nerazvrstanim cestama na području grada Metkovića.

Za period od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. gradonačelnik Dalibor Milan je istaknuo neke od najvažnijih projekata koji su realizirani ili nastavljeni.

Također je istaknuo ugradnju javne rasvjete, uređenje nerazvrstane ceste u Prudu, uređenje Trga kralja Tomislava, izgradnju kružnih tokova koji će uskoro biti gotovi i uređenje mrtvačnice u Vidu. Izabran je izvođač radova na energetskoj obnovi Sportske dvorane, a do 1. lipnja 2020. godine će svi radovi biti dovršeni.

POVJERENSTVO ZA MANDARINE

Započela manifestacija ‘Dani Neretve u Dubrovniku’, prodaja mandarina izravno od proizvođača

Objavljeno prije

U organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku je Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već drugu godinu zaredom provodi  u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

U sklopu Inicijative u Dubrovniku je danas počela manifestacija ”Dani Neretve u Dubrovniku” u Pilama, a mandarine i proizvode od te voćke građani i njihovi gosti moći će kupiti do 30. studenog.

Zamjenica župana Žaklina Marević ovom prigodom je izjavila kako je ovo još jedan od načina na koji se nastoji pomoći proizvođačima mandarina.

”Ova Inicijativa pokrenuta je prošle godine i bila je vrlo uspješna, a jako dobre povratne informacije s terena imamo i ove godine. Vjerujem kako će i naši proizvođači i građani biti itekako zadovoljni”, rekla je zamjenica Marević.

Također, vrijedi podsjetiti kako je u suradnji s Gradom Zagrebom u tijeku je manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“ gdje četrnaest proizvođača mandarina iz doline Neretve uspješno plasira svoje proizvode na osam atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, putem štandovske prodaje.

Inače, Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije do sada se odazvalo preko dvadeset OPG- ova i jednako toliko jedinica lokalne samouprave, koji službenim Odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, u cilju što boljeg plasmana mandarina putem direktne prodaje na domaćem tržištu.

Inicijativa iz dana u dan svjedoči o pozitivnim iskustvima s terena. S jedne strane imamo zadovoljne proizvođače kojima je pružena prilika da u direktnom načinu prodaje, po dobrim cijenama, plasiraju prvoklasne proizvode mandarina.

S druge strane imamo zadovoljne kupce diljem Hrvatske koji u ovom načinu kupnje uz kvalitetnu konzumaciju kvalitetnih proizvoda, imaju priliku čuti priču o uzgoju, zaštiti i berbi mandarina iz doline Neretve, što ovoj Inicijativi prilaže i dodatnu promidžbenu vrijednost.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama11 300×250

Najčitanije