Ostanimo u kontaktu

OTVARA SE PRIRODOSLOVNI MUZEJ U METKOVIĆU

Muzej otvara Berislav Šipuš, ministar kulture RH

Objavljeno prije

Vaga, zgrada vage

Sutra, 17. srpnja u 19 sati započet će svečanost otvorenja Prirodoslovnoga muzeja u Metkoviću. Muzejski postav nalazit će se u prizemlju Vage. Muzej će otvoriti ministar kulture RH Berislav Šipuš. Metkovski gradonačelnik Božo Petrov će se također kao domaćin obratiti sa par prigodnih riječi. Dolazak je potvrdio i ministar financija Boris Lalovac.

Autor novoga muzejskog postava je dr. sc. Nikola Tvrtković. Recenziju potpisuje dr. sc. Žarka Vujić s Katedre za muzeologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Vlasta Tutiš sa Zavoda za ornitologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Autorica likovnoga postava je dipl. ing. arh. Nikolina Jelavić Mitrović u suradnji s dipl. ing. arh. Goranom Rakom i Radionicom arhitekture d.o.o., dok su autori izvedbe djelatnici Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja iz Zagreba Dragan Bukovec, Ivan Razum, dr. sc. Iva Mihoci, dr. sc. Irena Grbac, dr. sc. Vesna Štamol, dr. sc. Marina Šašić Kljajo, mr. sc. Eduard Klepečki, Darija Ćaleta, Petar Crnčan i Branko Jalžić, na čelu s ravnateljicom prof. dr. sc. Tatjanom Vlahović, dipl. ing. geol.

Preparirane eksponate su pripremili pok. Dragutin Rucner, Zlatko Godec, dr. sc. Iva Mihoci, prof. dr. Mladen Kučinić, dr. sc. Suzana Buzjak i Amadea Krznar. Od sutra Metković će biti bogatiji za jedan jedinstveni prirodoslovni muzej sa najviše prepariranih eksponata ptica, glodavaca, gmazova i.t.d, te će biti još atraktivniji u turističkim rutama.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije