Ostanimo u kontaktu

ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA

Muzej dobio nagradu ‘Simply the best’

Objavljeno prije

Foto: Arheološki muzej Narona

Foto: Arheološki muzej Narona

Arheološki muzej Narona dobio je nagradu Simply the best za kvalitetu usluge i uspješnu suradnju sa organizatorima turističkih putovanja.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. Nagradu Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude u 6 je kategorija primilo 40 pojedinaca i tvrtki od preko 250 nominiranih.

Nagrade su se dodijelile za slijedeće kategorije:
1. Ugostiteljstvo
2. Manifestacije
3. Kultura
4. Putničke agencije
5. Inovativni projekti
6. Osoba

Nagradu je u ime Muzeja preuzela direktorica Turističke zajednice grada Metkovića gđa. Magdalena Medar Ujdur i ovim putem joj se zahvaljujemo.
Ponosni smo što nakon 10 godina od otvorenja s istim žarom i veseljem naši djelatnici pristupaju svakom posjetitelju i suradniku te ovim putem zahvaljujemo svima koji su glasali za nas. Nastavit ćemo isto, samo bolje!

Arheološki muzej Narona

ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA

Otvorena izložba Arheološka istraživanja u Naroni 2014. i 2015. godine

Objavljeno prije

Danas je u Arheološkom muzeju Narona otvorena izložba Arheološka istraživanja u Naroni 2014. i 2015. godine.

Ovom izložbom publici su prezentirani rezultati arheoloških iskopavanja provedenih tijekom 2014. i 2015. godine na prostoru antičke Narone. Djelatnici Arheološkog muzeja Narona proveli su više sondažnih iskopavanja unutar zaštićene arheološke zone, kako bi se ustanovili kulturni slojevi uz nezakonito sagrađene objekte.

U arheološkim istraživanjima istražena je ukupno 21 sonda. U šest sondi su pronađeni ostatci antičke arhitekture, a u dvije kasnoantički i srednjovjekovni grobovi. Antički pokretni nalazi izrađeni od keramike, stakla, metala, kamena ili kosti, ulomci oslikanih fresaka te ostatci prehrane (životinjske kosti, ljušture morskih školjaka i puževe kućice) pronađeni su u svim sondama. Pokretne nalaze i uzorke moguće je okvirno datirati u kasnorepublikansko, carsko, kasnoantičko i srednjovjekovno doba. Rezultati ovih sondažnih istraživanja pridonose boljem poznavanju urbanističkoga rastera i svakodnevnoga života antičke Narone.

Izložba ostaje otvorena do 9. veljače 2020. godine. Prije izložbe je održana i arheološka radionica na kojoj su sudjelovali učenici 4.d razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Marijanom Curić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije