Ostanimo u kontaktu

KAKO DALJE?

Može li se reprezentacija Hrvatske dobro pripremiti za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu?

Objavljeno prije

U petak se u četvrtfinalu nogometnog prvenstva Europe sastaju Švicarska-Španjolska i Belgija-Italija. Ishode tih susreta prognoziraju zvani i nezvani, stručnjaci i navijači tih reprezentacija, analitičari i mnogi drugi.

Sigurno je da bismo mi u Hrvatskoj svakako voljeli da je u završnom dijelu natjecanja i reprezentacija Hrvatske, ali nije.

Izbornik Dalić i dio igrača smatra da je prolaskom skupine cilj ostvaren, ali i dodaju da je jedan od razloga porazu od 5:3 protiv Španjolske bio i zamjena kopačaka Ante Rebića te pijenje vode mladog Gvardiola, jer su u tom razdoblju naši primili dva gola.

U izjavama poslije te utakmice izbornik Dalić priznao je da je griješio (tko prizna pola mu se oprašta), te da će i sam morati promijeniti neka svoja stajališta , jer Hrvatsku od početka rujna čekaju kvalifikacijski susreti s Rusijom, Slovačkom i Slovenijom.

U međuvremenu oglasio se na društvenim mrežama i Ante Rebić koji je rekao (na ružan način) da u zadnje tri godine nismo bili pravi te da mu je žao što nismo imali nekoga da iskoristi „ovu talentiranu generaciju plus dva genijalca (L i M), da se napravi nešto više na ovom prvenstvu. Uslijedile su kritike ne samo te njegove izjave već i njegovih igara unatrag nekoliko godina, a Zoran Vulić je o Rebiću rekao : „Veliko dijete“.

Je li mladi igrač sebe izbrisao s popisa reprezentativaca vidjet će se, iako Dalić ne misli da će tako biti.

S druge strane neki hrvatski novinari zamjeraju izborniku i nekim igračima na odgovorima na kritike koje su im upućene.

U svakom slučaju javnost ima pravo i bodriti svoje reprezentativce, ali ima ih pravo ponekad i ukoriti. Ako bismo tražili neke olakotne okolnosti za ispadanje s EP i za poraz protiv Španjolske, u to svakako spadaju  problemi s korona virusom, treniranje i boravak u Rovinju pa onda putovanje na utakmice, nemogućnost dolaska navijača na prve utakmice, zasićenost ili umor pojedinih igrača, izostanak Perišića protiv Španjolaca i još dosta toga.

Jedan od ‘gafova’ svakako je vezan i za grb Hrvatske na zastavi na dresu.

Iako je bilo puno razloga da i Davor Šuker predsjednik HNS-a tijekom priprema za EP i nakon odlaska naših, progovori o svim događajima ili da makar uputi riječi ohrabrenja našim igračima i izborniku, to se, nažalost, nije dogodilo. Znao je davati izjave španjolskim i drugim medijima, ali svojim, hrvatskim, ni za živu glavu ! Zašto, to nitko ne zna, ali smatra se da to nije ni sportski ni ljudski. HNS, klubovi i reprezentacije (sve selekcije) nisu vlasništvo Davora Šukera ni HNS-a, samo su im povjerene kao izabranima da vode računa i danomice unaprjeđuju njihov rad i rezultate. Moguće je da će jednog dana netko progovoriti i o tim i takvim ponašanjima.

Treba vjerovati da će Dalić i njegovi odabranici učiniti sve da se što bolje pripreme za nove izazove, pa i po cijenu rezova na svim razinama. Navijači će uvijek biti uz svoju reprezentaciju, u to nema sumnje.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije