TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Mokri kolnici, vozači se mole za dodatan oprez!

Objavljeno 6. veljače 2017. u kategorijama: Crna kronika, Dubrovačko-neretvanska županija, News.

policija-stop

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 361 represivnu mjeru od čega izdvajamo 116 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 24 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla, 65 mjera poduzetih zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola od 2,27 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u petak, 3. veljače, oko 13,20 sati, tijekom prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Andrije Hembranga u Dubrovniku.

Vozač je smješten u prostorije policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Mokri kolnici, vozači se mole za dodatan oprez!

Obzirom da su zbog kiše kolnici mokri i skliski, vozače pozivamo na dodatan oprez i savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na kolnicima.

Komentari