Ostanimo u kontaktu

VELIKI PETAK

Mnoštvo vjernika sudjelovalo u tradicionalnoj procesiji u Župi sv. Ilije proroka

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Obredi Velikog petka, spomendana Kristove muke i smrti danas su se obilježili u crkvi Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

Obilježeni su prostracijom svećenika i klečanjem u tišini na početku bogoslužja, čitanjima,  slušanjem muke Kristove i ljubljenjem križa nakon čega je uslijedila pričest te, na kraju, tradicionalna procesija ulicama Metkovića koje su okupile brojne vjernike.

Kako su obredi Velikog petka izgledali u Župi sv. Ilije proroka možete pogledati u našoj foto-galeriji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

KAD SE MALE RUKE SLOŽE SVE SE MOŽE

Djevojčici prilikom posjeta Muzeju ispao novčanik u šaht, udruženi građani pomogli, reagirali i vatrogasci

Objavljeno prije

Kad se male ruke slože, sve se može… upravo tako je bilo prije dva dana ispred Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, kada je jednoj djevojčici, koja je bila u posjetu sa školom, ispao novčanik sa dokumentima u rešetkasti šaht ispred Muzeja.

Nevolju djevojčice su prvi prepoznali ugostitelji iz obližnjeg restorana, međutim kako nije bilo pomoći, pozvali su i vatrogasce. Brzom intervencijom djelatnika JVP Metković djevojčici je vraćen osmijeh na lice, jer novčanik je dobavljen.

Jedna, možemo reći banalna, svakodnevna nevolja, angažirala je toliko građana, od gostiju restorana, samih ugostitelja, pa sve do vatrogasaca, što zaista potvrđuje onu ‘kad se male ruke slože sve se može’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije