Ostanimo u kontaktu

PLOČE

Mnoštvo prijatelja, poznanika i građana Ploča te doline Neretve reklo posljednje zbogom Andreju Štrbiću Aniju

Objavljeno prije

Mnoštvo prijatelja, poznanika, i građana Ploča te doline Neretve danas su se na pločanskom groblju „Laniština“ posljednji put oprostili od Andreja Štrbić Anija.  Ani je tragično svoju rodbinu, mnogobrojne prijatelje i poznanike napustio u novogodišnjoj noći u mjestu Staševica.

Nemjerljiva tuga vladala je u Pločama u proteklim danima. Veliki broj prijatelja i sugrađana stao je u dugu i tužnu kolonu. Odali su počast Aniju te su izrazili sućut ožalošćenoj obitelji. „Otišao je jedan od naših omiljenih sugrađana, veliki čovjek i prijatelj. Uvijek je bio spreman pomoći svakome“, riječi su to koje su se mogle čuti među građanima koji su čekali red i po sat vremena.

Prisutnoj ožalošćenoj obitelji, prijateljima i poznanicima prigodnim se govorom na početku ispraćaja u Pločama obratio don Petar Mikić.

Andrej Štrbić bio je istinski hrvatski domoljub. Taj samozatajani i tihi čovjek bio je dragovoljac Domovinskog rata.

Na ratno bojište otišao je vrlo mlad, bio je tek punoljetan. Niti u jednom trenutku nije oklijevao i kao vrlo mlad je pružao otpor agresoru na dubrovačkom području.

Vrijedi istaknuti da je bio u prvoj ekipi hrabrih domoljuba iz Ploča koji su se gliserima prebacivali u Dubrovnik. U ratu je vidio i brojne pogibije svojih suboraca i prijatelja.

Nikad ništa nije tražio na osnovu svoj braniteljskog statusa. Uživao je u svom poslu kojeg je potpuno uslužno, ljubazno i profesionalno obavljao u obiteljskom restoranu Fulin.

„Klanjam se uspomeni viteškog i hrabrog branitelja. Laka mu hrvatska gruda koju je toliko volio“

Upravo su to riječi bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića koji se porukom obratio obitelji preminulog Andreja. Ani je veliki trag ostavio u Pločama i dolini Neretve svojoj skromnošću, ali i domoljubnošću koju je isticao. U društvu je uvijek bio omiljen.

Počast Andreju odali su i predstavnici županijskih i gradskih vlasti doline Neretve. Posljednje zbogom Aniju smo rekli na groblju svetog Nikole u Rogotinu gdje su sprovodni obred predvodili: don Ante Žderić, don Ante Bitunjac, don Ivica Barišić i fra Kristijan Perković, a pjevanjem su obred upriličili Pučki pivači iz Rogotina.

Iskrena sućut obitelji, prijateljima i poznanicima pokojnog Anija.

Piše: rogotin.hr / Augustin Markota / Foto: Ante Šunjić i Augustin Markota

OB DUBROVNIK

Kod dvoje zaraženih pogoršalo se stanje, intubirani i upućeni za KBC Split

Objavljeno prije

U odnosu na posljednje informacije koje je objavio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, kod dvoje pacijenata hospitaliziranih u OB Dubrovnik zbog COVID-19 infekcije tijekom subote je došlo do pogoršanja općeg stanja.

Slijedom toga oni su intubirani i spojeni na respirator, a potom upućeni u KBC Split, Regionalni respiratorni centar Križine prema unaprijed zadanom protokolu. Riječ o osobama starije životne dobi.

Ukupan broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje je 31, a dvije su osobe izliječene.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije