Ostanimo u kontaktu

PANEM ET CIRCENSES

Mnoštvo posjetitelja uživalo u Vidu na već osmoj Rimskoj noći u Naroni

Objavljeno prije

Rimska noć u Naroni 2018 (118)

Jučer je u Vidu ispred Arheološkog muzeja Narona, s temom vina, odžana već osma Rimska noć u Naroni.

Mnoštvo posjetitelja moglo je uživati u bogatom programu koji su za njih, uz Arheološki muzej Narona, organizirali i Turistička zajednica grada Metkovića, Grad Metković i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Program je započeo radionicama i igrama za djecu te prezentacijom starih zanata, a tijekom večeri održalo se predavanje o vinu, izrađivale su se rimske frizure, održala se škola za male gladijatore, a poseban spektakl pripremili su Natya i Vodorige fire show.

Degustirala su se vina i rimske delicije, održale su se gladijatorske borbe, a za sigurnost cara Augusta i carice Livije Drusille pobrinuli su se rimski legionari s kojma su se posjetitelji mogli i slikati.

Program je vodila Romana Grabrić, a tijekom cijele večeri, posjet Arheološkom muzeju Narona bio je besplatan. Ovogodišnju Noć u Naroni začilina je i pomrčina mjeseca, kako je sve izgledalo možete pogledati u našoj fotogaleriji i u snimci splesom i vatrenim akrobacijama koju smo prenosili putem naše Facebook stranice.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije