Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

SVE JE POSKUPJELO, A ŽIVJETI SE MORA

Mnogim obiteljima primanja ne mogu pratiti porast cijena

Objavljeno prije

Žena je u trgovačkom lancu kupila paket toaletnog papira od 16 rola i platila 59,99 kuna. Iz trgovačkog lanca odgovorili su: ‘Usporedno promjenama cijena na tržištu te ovisno o unutarnjim i vanjskim faktorima, mijenjaju se i cijene u maloprodajnim lancima’.

Strašno pametno obrazloženje za porast cijena, nema što.

Donedavno je boca jogurta (1 litar) stajala oko 12 kuna, a odjednom je cijena narasla na 16 kuna ili 17 kuna, što znači poskupljenje od najmanje 30 posto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Litra suncokretova ulja stajala je 11 ili 12 kuna, a spremna je nova cijena od 15 kuna.

Promatrači i analitičari drže da su cijene nekih proizvoda najviše porasle u posljednjih desetak godina.

I nisu poskupjeli samo navedeni proizvodi, već i obični šamponi za kosu, s 24 na 30 i više kuna.

S obzirom na to da plaće ne rastu jednakom brzinom kao cijene, postavlja se pitanje čega ćemo se morati odreći u našoj obiteljskoj košarici.

A gdje su mobiteli, dopunsko osiguranje, odjeća, školovanje djece, registracija automobila, svi ostali režijski troškovi.

Naime, samo za nužne stvari četveročlana obitelj mora namaknuti više od 6500 kuna, a prosječna hrvatska plaća u lipnju je iznosila malo više od 7000 kuna.

Osnovna košarica potrepština košta 6.695,33 kuna, bez ikakvih dodatnih troškova poput darova, kazališta, izlazaka, frizera, knjiga, godišnjeg odmora ili putovanja.

U svakom slučaju, situacija neće biti ista u svim obiteljima, ali će se zbog porasta cijena mnoge obiteljske zajednice morati dodatno odricati određenih navika i potreba.

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije