Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Mladi magistar prava neretvanskih korijena, Marijo Popović novi Glavni tajnik HSP-a

Objavljeno prije

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva HSP-a održanoj dana 03.01.2021.g. između ostalih točaka dnevnog reda vrijedi istaknuti izbor novog Glavnog tajnika Hrvatske stranke prava.

Na to važno mjesto na prijedlog Predsjednika HSP-a Nikice Augustinovića izabran je Marijo Popović, trideset četverogodišnji pravnik iz Splita koji je do nedavno obnašao dužnost predsjednika Središnjeg nadzornog odbora HSP-a.

Odlične organizacijske sposobnosti i izuzetne komunikacijske vještine te vrlo kvalitetno analitičko poznavanje politike uz jasne, nedvojbene i argumentirane stavove upravo su vrline koje krase novog Glavnog tajnika HSP-a Jedna od najbitnijih zadaća Glavnog tajnika između ostalih jest zajedno s Predsjednikom HSP-a biti sukreator stranačke politike odnosno usmjeravanja HSP-a.

Upravo izbor mladog Marija Popovića  na mjesto Glavnog tajnika HSP-a  daje jedan novi vjetar u leđa i ulijeva nadu u kvalitetnije pozicioniranje HSP-a na političkoj sceni.

Hrvatska stranka prava

ŽUPANIJSKI PROJEKTI U DOLINI NERETVE

Projekt GLOG pri kraju, prema planu i Aglomeracija Opuzena te Uređenje obale i zaobalja Male Neretve

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su danas radove na vrijednim infrastrukturnim projektima na području doline Neretve – projekt izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG, projekte izgradnje Aglomeracije Opuzen i uređenja obale i zaobalja Male Neretve te projekt izgradnje društvenog doma u Kobiljači u Općini Pojezerje.

U pratnji gradonačelnika Grada Opuzena Iva Mihaljevića i načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića, župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo obišli su crpnu stanicu na obali Neretve te potom i gotovo završene radove na sustavu navodnjavanja projekta GLOG, pri čemu je istaknuto kako je projekt pred završetkom te bi se tehnički pregled trebao održati polovicom svibnja. Radi se, podsjetimo, o projektu ukupne vrijednosti 25,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto sufinancirano iz sredstava EU fondova, a radovi su započeli u kolovozu 2018. godine. Distribucijska mreža je duljine 18408,5 m sa 188 tipskih betonskih priključnih okna za krajnje korisnike, crpna stanica je ukupnog kapaciteta 242 l/s s potpunim automatskim radom, a neto površina navodnjavanja je 310 ha.

Na području Opuzena i Slivnog u tijeku je i projekt Aglomeracija Opuzen – dio uz kanal Mala Neretva, vrijednosti 42 milijuna kuna, a trenutno je u izgradnji glavna crpna stanica. Ovaj projekt u 90-postotnom iznosu financiraju Hrvatske vode, a preostalih deset posto Grad Opuzen i Općina Slivno. Također, župan i zamjenik su istom prilikom obišli i radove na projektu uređenja obale i zaobalja male Neretve, vrijednosti 86 milijuna kuna, kojeg provode Hrvatske vode, a njegovim dovršetkom bit će definiran novi režim obrane od poplava na ovom vodotoku.

Uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i vlastitih sredstava Općina Pojezerje je u mjestu Kobiljača započela radove na izgradnji društvenog doma. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, a njegovim završetkom ovo će naselje napokon dobiti društveni dom opremljen svim potrebnim sadržajima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije