Ostanimo u kontaktu

PREZENTACIJA NERETVANSKE PJESME I PLESA

Mladi Kudovci predstavljali Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Klagenfurtu

Objavljeno prije

KUD Metković u Klagenfurtu

Nakon povratka starijih iz Đakova mlađa folklorna skupina KUD-a Metković nastupila je u Slanom 9. srpnja na 12. Susretu folklornih skupina Dubrovačko-neretvanske županije, a prošli vikend su reprezentativno predstavljali Republiku Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Klagenfurtu.

Pohvaljeni od organizatora i ostalih sudionika za odličan nastup i prezentaciju neretvanskih pjesama i plesova, mladi KUD-a stekli su još jedno novo međunarodno iskustvo. U okviru organizacije festivala u dvorani Wappensaal pozdravio ih je predsjednik pokrajine Koruška.

U slobodno vrijeme obišli su Piramidenkogel (toranj – vidikovac) s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Wörthersee i zabavni park minijatura Minimundus u kojem su doživjeli svijet u malom. Tamo su vidjeli minijaturne svjetski poznate građevine:  model Bazilike Sv. Petra u Rimu, katedralu Sagrada Familia iz Barcelone, Eiffelov toranj i dr. te Space Shuttle, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje.

Osim što su prezentirali našu kulturnu baštinu stekli su i sami neka nova iskustva i znanja, a nakon veselih druženja s dječjim folklornim skupinama iz Njemačke, Austrije, Italije te skupinama Bosne i Hercegovine i Srbije koje djeluju u Austriji stvorila su se i nova prijateljstva.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije