PREZENTACIJA NERETVANSKE PJESME I PLESA

Mladi Kudovci predstavljali Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Klagenfurtu

Objavljeno 19. srpnja 2016. u kategorijama: Europa, Foto Galerija, Kultura, News.

KUD Metković u Klagenfurtu

Galerija

Nakon povratka starijih iz Đakova mlađa folklorna skupina KUD-a Metković nastupila je u Slanom 9. srpnja na 12. Susretu folklornih skupina Dubrovačko-neretvanske županije, a prošli vikend su reprezentativno predstavljali Republiku Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Klagenfurtu.

Pohvaljeni od organizatora i ostalih sudionika za odličan nastup i prezentaciju neretvanskih pjesama i plesova, mladi KUD-a stekli su još jedno novo međunarodno iskustvo. U okviru organizacije festivala u dvorani Wappensaal pozdravio ih je predsjednik pokrajine Koruška.

U slobodno vrijeme obišli su Piramidenkogel (toranj – vidikovac) s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Wörthersee i zabavni park minijatura Minimundus u kojem su doživjeli svijet u malom. Tamo su vidjeli minijaturne svjetski poznate građevine:  model Bazilike Sv. Petra u Rimu, katedralu Sagrada Familia iz Barcelone, Eiffelov toranj i dr. te Space Shuttle, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje.

Osim što su prezentirali našu kulturnu baštinu stekli su i sami neka nova iskustva i znanja, a nakon veselih druženja s dječjim folklornim skupinama iz Njemačke, Austrije, Italije te skupinama Bosne i Hercegovine i Srbije koje djeluju u Austriji stvorila su se i nova prijateljstva.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari