Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Mladi framaši izveli predstavu ‘Pravilnik za brak‘, autora Gorana Matića

Objavljeno prije

Predstava ‘Pravilnik za brak‘

Sinoć se u Gradskom kulturnom središtu Metković tražilo mjesto više, u izvedbi glumaca amatera Franjevačke mladeži Župe sv. Ilije iz Metkovića održana je predstava ‘Pravilnik za brak‘, autora Gorana Matića.

Predstava se bavi problematikom mladog bračnog para kojem žele svi oko njih držati neka pravila, posebice pojedini članovi obitelji. Mladi Donat i Dora novopečeni su bračni par, on je prije tjedan dana slomio ruku, a ona depresivna zbog nemogućnosti pronalaska posla. Žive u stanu, a bračnu idilu kvari posesivna Livija, majka od Donata koja smatra da ona zna najbolje rješenje za sve probleme, no u prisustvu muža Julia prikazuje se u sasvim drugom izdanju. Mladom bračnom paru društvo krate skupina prijatelja koja ironičnim porukama komentiraju situaciju u kojoj su se našli, a osim njih bračne probleme nanjušilo je i obližnje susjedstvo. Ono angažira Pulju upravitelja zgrade šaljući pisma mladom paru definirajući načine za rješavanje bračnih problema. Pokušavajući spasiti prenapuhanu problematiku bračnog života svoga sina, Livija angažira lažnog bračnog savjetnika Toru. Kad Dora shvati u čemu je poanta Livijine ideje, upušta se u sukob s njom. Situaciju rješava Donat ukazujući majci na njezino posesivno ponašanje i miješanje u njegov brak. Donat obećava Dori kako je Livija shvatila da je pretjerala, te da neće više dozvoljavati da mu drugi kroje bračni pravilnik.

Predstava je satirično humorističnog karaktera, lako prepoznatljiva u svakoj sredini i situaciji, prepunoj dobro poznatih muško-ženskih odnosa u bračnim vodama. Poigravajući se s međugeneracijskim odnosima i situacijama predstava cilja na ukazivanje nekih stereotipnih ponašanja ljudi, te otkriva formulu uspješnog braka čiji temelji moraju biti izgrađeni na međusobnom poštivanju partnera.

ULOGE: Donat: Petar Pavlović; Dora: Matija Matić; Livija: Ana Veraja; Julijo: Ivan Bebić; Maksimilijan: Roko Mijoč; Oton: Filip Rodin; Judita: Bernarda Brnas; Upravitelj Puljo: Nikola Putica; Toro: Ivan Vidović.

Inspicijent: Kristina Mioč; Ton i rasvjeta: Miljenko Družijanić; Autor i redatelj:  Goran Matić.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije