Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Mjere za sprječavanje širenja COVID-19 produljene do 11. travnja, obuhvaćene i općine na Pelješcu

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH produljenje trajanja epidemioloških mjera koje su prethodno bile na snazi na širem dubrovačkom području kao i u dolini Neretve i to do 11. travnja. Prijedlogom su sada obuhvaćene i tri pelješke općine: Janjina, Orebić i Trpanj. Takvu odluku Stožer je donio nakon sjednice održane u petak sukladno preporuci Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon održanih sastanaka s čelnicima jedinica lokalne samouprave. Treba napomenuti kako se nužne epidemiološke mjere predložene ovom Odlukom ne odnose na jedinice lokalne samouprave s područja otoka Mljeta, Korčule i Lastova.

Podsjetimo, na snazi će biti nužne epidemiološke mjere koje su važile prije popuštanja mjera 1. ožujka (primjerice nema otvorenih terasa ugostiteljskih objekata, ali je dopušteno služenje ”kave za van” kao i prije) te odredbe kojima je zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, poslodavcima se preporučuje organizirati rad od kuće, odnosno u smjenama te uvesti klizno radno vrijeme gdje god je to moguće.

Stožer CZ DNŽ također je preporučio osnivačima osnovnih i srednjih škola da se u Gradu Dubrovniku, Konavlima, Župi dubrovačkoj, dolini Neretve i Općini Orebić do početka proljetnih praznika nastava i dalje organizira on-line, odnosno prema modelu C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola.

Mjere će biti na snazi od 27. ožujka do 11. travnja kada će Stožer CZ DNŽ ponovno razmotriti epidemiološku situaciju. Stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije naloženo je provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera.

PRIMA SE 10 OSOBA NA 6 MJESECI

Općina Kula Norinska objavila Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu na javne radove

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska objavila je Javni poziv u kojem poziva nezaposlene osobe da se prijave za javne radove. prima se 10 osoba.

– Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općina Kula Norinska.
Za navedeni program traži se ukupno 10 (deset) osoba na rok od 6 (šest) mjeseci. Krajnji rok za prijavu je 21. travnja 2021., – objavio je načelnik Nikola Krstičević.

Link na natječaj

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije