Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IZBORNO/IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

Mišo Glavinić novi predsjednik DVD-a Metković, za zapovjednika potvrđen Goran Medak

Objavljeno prije

U nedjelju, 27. prosinca održana je izborno/izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković, na kojoj je za novog predsjednika izabran Mišo Glavinić.

Kako javljaju, na Skupštini su usvojene sve točke dnevnog reda, donesen je novi Statut DVD-a Metković te su članovi izabrali novo vodstvo na mandat od narednih pet godina.

Za novog predsjednika DVD-a Metković izabran je Mišo Glavinić, a za njegova zamjenika Tomislav Bebić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Goran Medak je potvrđen za zapovjednika, a za njegov zamjenik je Ivan Jarak. Za pomoćnike zapovjednika izabrani su Niko Bulum i Kristijan Pezić, dok je član zapovjedništva Ivan Kilić.

U upravni odbor su izabrani Nikica Puljević i Josip Obradović.

Pridružujemo se čestitkama koje su upućene novoizabranom vodstvu dobrovoljnih vatrogasaca, koji se ujedno ovom prilikom zahvaljuju bivšem predsjedniku Stipici Bebiću, kako navode, čiji je doprinos itekako značajan u Drustvu.

Predsjednik na odlasku Stipica Bebić oprostio se riječima:

– Ovim putem zahvaljujem se svima, a posebno članovima DVD a na podršci svih ovih godina iza nas. Vrijeme je da dođu neki novi i svježiji vjetrovi. Bilo mi je čast, ponos i zadovoljstvo graditi s vama naš DVD. Svom nasljedniku Gosp. Miši Glaviniću želim još uspješniji rad u godinama pred njim. Također čestitam i izabranim članovima na funkcijama! VGBS, – putem svog fb profila oprostio se sad već bivši predsjednik DVD-a, Stipica Bebić.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije