Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA

Mirko Žuvelek i Frane Markota četvrti na Worldskillsu u Zagrebu

Objavljeno prije

Završilo je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu.

Srednja škola Metković imala je predstavnike u dvije discipline. Mirko Žuvelek nas je predstavljao u disciplini Ugostiteljsko posluživanje i osvojio je 4 mjesto, mentor mu je bio Rade Nikoletić. Frane Markota nas je predstavljao u disciplini Pomoćni kuhar – slastičar te je također osvojio 4 mjesto, mentor mu je bio Vedran Perić.

Natjecanje je bilo veoma zahtjevno i trajalo je tri dana te su natjecatelji svaki dan imali druge zadatke.

Više od 300 učenika natjecalo se u 43 discipline. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera i bez posjetitelja.

Čestitamo učenicima i mentorima.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sveto krštenje primilo šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić

Objavljeno prije

Na 12. nedjelju kroz godinu Župa sv. Ilije imala je obred krštenja koje je predvodio župnik fra Ante Bilokapić. Sveto krštenje primilo je šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić.

“Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.”
Evanđelje po Mateju

Dijete imena Luka, sakramentom krštenja ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod.

Metkovčani, ovo danas je blagoslov za mjesto, župu i Crkvu, domovinu i hrvatski narod.

Bogu zahvaljujemo za dar života i roditelje koji su pokazali otvorenost životu. Molimo za sve obitelji, da ih Bog blagoslovi, pomaže svojom nazočnošću, a djeca budu poslušna i zahvalna roditeljima.
Ovo krštenje je znak da mladi roditelji poput Nikice i Martine još imaju hrabrosti dati život djeci. To na žalost više nije uobičajena stvar da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas.

Želimo vam da cijelog života uz vas i vaše anđele bude Božja milost i da vas dragi Bog čuva. Primite naše iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj dan kao jedan od najljepših i najznačajnijih u vašim životima.

M.M. / Metković News

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije