Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA

Mirko Žuvelek i Frane Markota četvrti na Worldskillsu u Zagrebu

Objavljeno prije

Završilo je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu.

Srednja škola Metković imala je predstavnike u dvije discipline. Mirko Žuvelek nas je predstavljao u disciplini Ugostiteljsko posluživanje i osvojio je 4 mjesto, mentor mu je bio Rade Nikoletić. Frane Markota nas je predstavljao u disciplini Pomoćni kuhar – slastičar te je također osvojio 4 mjesto, mentor mu je bio Vedran Perić.

Natjecanje je bilo veoma zahtjevno i trajalo je tri dana te su natjecatelji svaki dan imali druge zadatke.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 300 učenika natjecalo se u 43 discipline. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera i bez posjetitelja.

Čestitamo učenicima i mentorima.

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije