Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

FLAG JUŽNI JADRAN

Ministrica Vučković u pratnji zamjenice Marević svečano u Stonu uručila Odluke iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji zamjenice Žakline Marević svečano je u utorak u Stonu uručila četiri Odluke iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo FLAG Južni Jadran u okviru mjere III.3 „Provedba strategija lokalnog razvoja – projekti koje podupiru FLAG-ovi“.

Jedna od mjera koje provodi FLAG Južni Jadran je i mjera 1.1 “Jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja (višenamjenska plovila)“ za koje su donesene Odluke o dodjeli 526 tisuća kuna Primorskom komunalnom društvu d.o.o. Slano, po 527 tisuća kuna tvrtki Komunalne djelatnosti iz Vele Luke te Javnoj ustanovi Park prirode Lastovsko otočje te više od dva milijuna kuna Komunalnom društvu Ston.

Odlukama o dodjeli sredstava ukupno je dodijeljeno 3.6 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava iz fondova EU dok preostali dio ide iz državnog proračuna.
Zamjenica Marević ovom prilikom se zahvalila Vladi RH, resornom Ministarstvu i ministrici Mariji Vučković, kao i RRA DUNEA Melaniji Milić na njihovom doprinosu u pripremi projekata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

 

 

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

383 nova slučaja zaraze koronavirusom, 98 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 383 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 164 osobe iz Dubrovnika, 98 iz Metkovića, 39 iz Župe dubrovačke, 22 iz Konavala i Ploča, devet iz Korčule, osam iz Opuzena, šest iz Kule Norinske, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Lumbarde i Stona, dvije iz Smokvice te jednoj iz Blata, Orebića i Slivnog.

Preminula je jedna muška osoba iz Vele Luke (rođ. 1942.g.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izliječene su 423 osobe: 200 iz Dubrovnika, 41 iz Župe Dubrovačke, 39 iz Konavala, 27 iz Korčule, 16 iz Metkovića, 15 iz Vela Luke, 12 iz Dubrovačkog Primorja, 11 iz Stona, devet iz Blata i Orebića, osam iz Ploča i Lumbarde, sedam s Lastova, šest iz Opuzena, četiri iz Kule Norinske, tri s Mljeta i iz Smokvice, dvije iz Zažablja te jedna iz Trpnja, Slivnog i Janjine.

U posljednja 24 sata obrađena su 824 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 006 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 2805 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije