Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PLOČAMA BESPOVRATNIH 5.3 MILIJUNA KUNA

Ministrica Murganić Gradu Pločama dodijelila ugovor u sklopu Poziva ‘Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’

Objavljeno prije

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Pločama za projekt „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima” 5.3 milijuna kuna, odnosno 100 posto bespovratnih sredstava.

Ovim projektom omogućit će se uvođenje posebnih programa i produljeni boravak djece u Dječjem vrtiću Ploče (uključujući i područne vrtiće u Kominu, Staševici i Rogotinu). U sklopu projekta u vrtiće će se uvesti novi posebni programi usmjereni na područja dječjeg razvoja, a u trajanju od 30 mjeseci u redovne programe uvrstit će se program za rad s darovitom djecom, program za rad s djecom s poteškoćama, lutkarski program, sportski program, glazbeni program te STEM (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) program.

Ministrica Murganić naglasila je kako se ovim Pozivom ”Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda želi postići  veća dostupnost, kvaliteta  i obuhvaćenost  djece  programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života s djecom uključenom te programe

Uručeni ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava za osam prijavitelja, potpisani su na temelju sedme Odluke o financiranju ministrice za demografiju, obitelj, mlađe i socijalnu politiku ukupne  vrijednosti veće od 52.4 milijuna kuna.

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije