Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

NAJVEĆI MUZEJSKI STANDARDI U VIDU

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek s gradonačelnikom Milanom posjetila gradilište Lapidarija Narona

Objavljeno prije

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana posjetila je gradilište Lapidarija Narona Arheološkog muzeja Narona u Vidu, projekt vrijedan 43.437.000,00 kuna.

Dočekao ih je ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina te proveo kroz gradilište Lapidarija Narona koji će po najvećim muzejskim standardima obuhvaćati prostore namijenjene posjetiteljima, multimedijalnu dvoranu, prostor za povremene postave, sanitarne čvorove za posjetitelje, uredske prostore, dormitorij, restauratorsku radionicu za prikupljanje građe i čuvaonicu umjetnina.

– Ovo je jedna od najvećih investicija Ministarstva kulture i medija. Nakon Muzeja Narona koji je koštao 28 milijuna kuna, ovaj Lapidarij sa jednim nizom objekata košta više od 40 milijuna kuna, a zaokružit će prezentacijski i u cijelosti muzeološki koncept ovog vrijednog nalazišta u Naroni, – kazala je ministrica Obuljen-Kožinek.

– Ovim putem želim zahvaliti ministrici koja je, kao i mi, prepoznala važnost ovoga projekta. Mislim da je ključni trenutak bio izmjena i dopuna Prostornoga plana, čime smo omogućili gradnju na ovoj lokaciji. Projekt će poboljšati uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rad djelatnika, osigurati dodatni prostor za interakciju s publikom te obogatiti turističku ponudu i gospodarski razvoj doline Neretve, grada Metković i Vida. Također, Prirodoslovni muzej Metković i dvije zgrade Arheološkoga muzeja doprinose da grad Metković postaje grad muzeja u pravom smislu te riječi, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije