Ostanimo u kontaktu

NAJOPREMLJENIJA I JEDINA OVE VRSTE U HRVATSKOJ

Ministar Vlaho Orepić svečano otvorio novouređenu Postaju granične policije Metković

Objavljeno prije

Svečano otvorenje PGP Metković

Nakon osam mjeseci renoviranja jutros je svečano otvorena novouređena Postaja granične policije Metković. Ceremonijalno PGP Metković je otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Nakon odavanja počasti minutom šutnje za sve koji su položili svoj život na oltar domovine i omogućili nam život u miru, prigodnim govorom okupljene je pozdravila gradonačelnica Katarina Ujdur, nakon koje se okupljenima obratio ministar Vlaho Orepić.

– Hrvatska je iskazala jasnu ambiciju da bude članica Schengenskog prostora i ovo danas što vidite tu, otvaranje novouređene Postaje granične policijske u Metkoviću je korak bliže ka ostvarenju tog cilja. U adaptaciju je uloženo osam milijuna kuna i sva sredstva su iz Schengenskog fonda, fonda koji upravo služi tome da se stvore uvijeti za poštivanje schengenskih pravila koji podrazumijevaju zaštitu državne granice, – naglasio je ministar Orepić, te dodao, u duhu aktualne situacije Hrvatska je čvrsto na svom europskom putu i nema posustajanja što nas uvjerava i ovo otvaranje PGP Metković, rekao je Orepić.

Uslijedilo je obraćanje vojnog biskupa msgr. Jure Bogdan, koji je nakon čitanja ulomaka Biblije i kratke molitve blagoslovio Postaju.

Nakon Blagoslova, zapovjednik PGP Metković Jure Pulić prisutne je poveo u razgledavanje postaje.

I zaista, novouređena postaja s razlogom nosi epitet najuređenije i zasada jedine ove vrste u Hrvatskoj. U njoj će po riječima zapovjednika Pulića svoju dužnost obavljati preko 300 graničnih policajaca i djelatnika granične policije, što je ujedno svrstava i u najmnogobrojniju gradsku ustanovu po zaposlenosti.

Temeljna i Prometna policija se više ne nalaze u istoj zgradi. Samim tim prostorije su prenamijenjene i detaljno preuređene samo za potrebe Granične policije. Pa su tako po novom tu prostorije za prijem te smještaj stranaca, zatvor, soba za dokaze, rekreacijska soba za djelatnike, soba za ispitivanja, informacijska soba… da ih sve ne nabrajamo, pogledajte sami u kratkoj foto-galeriji…

Mala napomena, za sve one koji su mislili da se Temeljna policija vraća u ovu postaju, doznajemo da se to neće dogoditi. Dakle, Temeljna policija ostaje na sadašnjoj lokaciji u Opuzenki, a kako saznajemo od gradonačelnice Ujdur, nova stalna adresa Temeljne policije će biti zgrada Suda, kada se Sud preseli u novouređenu zgradu u Hebrangovoj ulici.

Također, jedna obavijest za stanare Marulićeve ulice, a vezana za video nadzor. Dakle, uvjerili smo se da kada god neka od kuća uđe u kadar nadzorne kamere pojavi se zatamnjeni objekt koji od ruba do ruba točno prekriva kuću, odnosno možebitni vidni prostor, te samim tim stanarima omogućuje zajamčenu zaštitu privatnosti od samog sustava ili drugih osoba. Pogledajte na slikama ispod.

Na otvorenju su sudjelovali pomoćnik glavnoga ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar i zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja, a uveličala ga je Gradska glazba Metković.

Tekst: Dalibor Čutura

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije