DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ministar Marić održao sastanak o boljem upravljanju državnom imovinom

Objavljeno 21. ožujka 2018. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News.

200318 ministar-maric-sastanak-ranjina-(4)

Galerija

Župan Nikola Dobroslavić te čelnici jedinica lokalne samouprave s područja naše županije sastali su se danas s ministrom državne imovine Goranom Marićem na temu unaprjeđenja upravljanja državnom imovinom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na radnom sastanku ministar je sa suradnicima saslušao probleme s kojima se susreću gradovi i općine, a istaknuo je kako želi što prije i što efikasnije neiskorišteno državno zemljište i objekte staviti u službu javnosti.

Apelirao je da se u prostornim planovima bivše vojarne ne drže kao prostori posebne namjene jer je to ‘najgora opcija i za jedinice lokalne samouprave i za državu’, te napomenuo kako je Zakon o upravljanju državnom imovinom prošao prvo čitanje u Saboru te kako se uskoro očekuje njegovo usvajanje.

Na inicijativu župana Nikole Dobroslavića uoči radnog sastanka napravljen je popis spornih predmeta koje JLS imaju, a koji se mogu riješiti s Ministarstvom državne imovine, te će isti biti predan nadležnim službama nakon njegove nadopune ovaj tjedan.

– Dva su glavna zaključka sa sastanka. U prvom redu da jedinice lokalne samouprave do kraja tjedna dostave eventualne nadopune spornih slučajeva na svom teritoriju, a drugi je da po uzoru na Grad Korčulu dostave temeljit popis zemljišta i objekata u vlasništvu RH u njihovoj oblasti. To pomaže službama resornog ministarstva da brže i lakše pomognu nama – rekao je župan Dobroslavić.

U izjavi medijima nakon sastanka ministar Marić dotaknuo se i teme Kupara istaknuvši kako neće dopustiti da se ponovno dogodi zastoj u tom projektu.

– Pripremili smo aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta – rekao je ministar te naglasio kako je Vlada silno zainteresirana da se taj projekt pokrene što je prije moguće.

Inače, uoči sastanka u Ranjini ministar Marić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su ugovor kojim je Grad Dubrovnik po pravu prvokupa kupio vilu Čingriju za 17,51 milijun kuna, a ministar je odlukom prepustio vlasnički udio RH u ljetnikovcu Kaboga Gradu Dubrovniku.

Gradonačelnik Franković se tom prilikom zahvalio ministru kao i županu Dobroslaviću na uloženom trudu u realizaciji tog projekta.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari