Ostanimo u kontaktu

MINISTAR BUTKOVIĆ U POSJETU DUBROVNIKU

Ministar Butković u Dubrovniku pojasnio razloge zašto je Roko Tolić smijenjen s mjesta direktora Zračne luke Dubrovnik

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture danas je u sklopu svog boravka u Dubrovačko – neretvanskoj županiji posjetio gradilište na Lapadskoj obali, projekt koji se financira iz fondova Europske unije i Republike Hrvatske.

Objavljeno prije

Foto: Goran Martinović / DD

Odgovarajući na pitanja novinara, Butković je potvrdio pisanja Dubrovačkog dnevnika o razlozima neproduljivanja mandata 2018. godine direktoru Zračne luke Dubrovnik, Roku Toliću.

– Vlada Republike Hrvatske, koja je većinski vlasnik Zračne luke Dubrovnik, bira rukovodstvo. Mi dajemo svu punu podršku projektu obnove Zračne luke Dubrovnik koji se financira iz sredstava EU i to je prvi takav projekt u Hrvatskoj koji ide svom kraju. I u financijskom smislu znači da ga privodimo kraju, jer to treba sve skupa ovjeriti i zatvoriti prema Europskoj komisiji. Tu je bilo određenih problema oko korekcija i provedbe samog projekta i Vlada je tada zaključila da se iz tog razloga tadašnji direktor neće izabrati, – kazao je Butković za Dubrovački dnevnik.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije