Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

MINISTAR DAO PODRŠKU PROJEKTIMA

Ministar Butković boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak je boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ministar je tom prilikom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala i Žakline Marević te predsjednika ŽO HDZ i saborskog zastupnika Branka Bačića, obišao najvažnije projekte lučke infrastrukture na području županije i nazočio potpisivanju ugovora o izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.

Posjet županiji ministar je započeo u Dubrovniku obilaskom radova na proširenju i rekonstrukciji Lapadske obale, nastavljen je obilaskom radova u Luci Trpanj i na lukobranu Puntin u Korčuli te ACI Marini Korčula. Danas je i potpisan ugovor za izvođenje jednog od najvažnijh projekata lučke infrastrukture u županiji – Pomorsko-putnički terminal Vela Luka, čija je vrijednost 75 milijuna kuna.

U izjavi medijima župan Nikola Dobroslavić je, među ostalim, izjavio kako je ova županijska vlast uvijek posebnu pozornost pridavala razvoju infrastrukture, posebice razvoju luka: „Ponosni smo jer smo najbolja županija u Hrvatskoj po korištenju EU sredstava, a posebno za lučku infrastrukturu. Dijelom realiziranih, a dijelom u realizaciji već smo na 6,7 milijardi kuna iz fondova EU“ rekao je.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Podršku projektima dao je i ministar Butković, koji je rekao da se nikada dosada ovoliko nije radilo na lučkoj infrastrukturi, a posebno je pohvalio Dubrovačko-neretvansku županiju koja ima najviše ugovorenih projekata i po broju i financijski s iznosom oko 800 milijuna kuna.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i savjetnicom Marević na obilježavanju Dana policije

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana policije, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i savjetnicom Žaklinom Marević položio je vijenac i zapalio svijeću ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Dubrovniku.

Počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu odali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih, a molitvu i blagoslov predvodio je policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je uloga milicije u bivšem sistemu bila osjetno drugačija od policije koju danas imamo te kako su svi stanovnici županije zahvalni na tome da je hrvatska policija danas demokratska institucija čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

”Također, treba se prisjetiti ovom prilikom i kako je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi. Danas ova Policijska uprava bilježi značajne pozitivne rezultate svog predanog rada poput brojnih zapljena droga, osiguravanja granice, ali i činjenice da naši sugrađani osjećaju da žive u sigurnoj županiji”, rekao je župan Dobroslavić te se ovom prilikom zahvalio i Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem na ustupljivanju policijskog helikoptera za potrebe cjelogodišnje Hitne helikopterske medicinske službe.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je ovom prilikom kako je policija bila okosnica obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, te kako u miru predstavlja sigurnost za sve građane i posjetitelje.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević čestitao je svim policajkama i policajcima njihov dan napomenuvši kako su mjerilo kvalitete njihova rada naši sugrađani.

”Svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja“, izjavio je Pavličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije