Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

MINISTAR DAO PODRŠKU PROJEKTIMA

Ministar Butković boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak je boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ministar je tom prilikom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala i Žakline Marević te predsjednika ŽO HDZ i saborskog zastupnika Branka Bačića, obišao najvažnije projekte lučke infrastrukture na području županije i nazočio potpisivanju ugovora o izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.

Posjet županiji ministar je započeo u Dubrovniku obilaskom radova na proširenju i rekonstrukciji Lapadske obale, nastavljen je obilaskom radova u Luci Trpanj i na lukobranu Puntin u Korčuli te ACI Marini Korčula. Danas je i potpisan ugovor za izvođenje jednog od najvažnijh projekata lučke infrastrukture u županiji – Pomorsko-putnički terminal Vela Luka, čija je vrijednost 75 milijuna kuna.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U izjavi medijima župan Nikola Dobroslavić je, među ostalim, izjavio kako je ova županijska vlast uvijek posebnu pozornost pridavala razvoju infrastrukture, posebice razvoju luka: „Ponosni smo jer smo najbolja županija u Hrvatskoj po korištenju EU sredstava, a posebno za lučku infrastrukturu. Dijelom realiziranih, a dijelom u realizaciji već smo na 6,7 milijardi kuna iz fondova EU“ rekao je.

Podršku projektima dao je i ministar Butković, koji je rekao da se nikada dosada ovoliko nije radilo na lučkoj infrastrukturi, a posebno je pohvalio Dubrovačko-neretvansku županiju koja ima najviše ugovorenih projekata i po broju i financijski s iznosom oko 800 milijuna kuna.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

JVP METKOVIĆ BOGATIJI ZA NOVO VOZILO

Gradonačelnik Milan vatrogascima uručio ključeve novoga vozila s ljestvama, vrijednog 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Vatrogasna zajednica Grada Metkovića dobila je novo vozilo s ljestvama, a ključeve je zapovjedniku Juri Pilju danas predao gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost županijskoga vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, pripadnika JVP-a Metković te članova DVD-a Metković i DVD-a Vid.

Nove auto-ljestve, ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, nabavljene su sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Metkovića koju financira Grad Metković, a s rasponom od 32 metra omogućit će metkovskim vatrogascima pristup svim zgradama u slučaju požara te drugih nesreća.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Vrlo je bitno naglasiti da će novo vozilo povećati sigurnost svih naših građana. Ovo je nastavak ulaganja Grada Metkovića u razvoj vatrogastva, za što smo u protekle četiri godine izdvojili više od 2,8 milijuna kuna. Ovo vozilo ujedno je i treće koje smo nabavili, a uskoro u Metković stiže i četvrto, tzv. šumsko vozilo. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ponosan sam što sam danas imao priliku sudjelovati i u demonstraciji rada novih auto-ljestvi, a našim vatrogascima u budućnosti želim što više vježbi, a što manje intervencija, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan prilikom primopredaje vozila.

Zadovoljstvo novim vozilom istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Metkovića Jure Pilj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– Ove ljestve su vrlo bitne za operativnu sposobnost bilo koje postrojbe, što se dosada više puta pokazalo u raznim intervencijama. Vrijedne su 400 tisuća kn, a ako spase samo jedan život ispunit će svoju funkciju. Zahvaljujem se Gradu Metkoviću, bez kojega ovo ne bi bilo moguće, – kazao je Pilj.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije